“Tencent” купува създателя на Clash of Clans за 8,6 милиарда долара

“Tencent” купува създателя на Clash of Clans за 8,6 милиарда долара

2841
0
Facebook

“Тенсент” сигурно ще закупи контролиращ пакет дялове от Финландският производител на мобилната игра Clash of Clans от Японската “СофтБанк” за 8.6 милиарда долара. Тази сделка би превърнала Китайската технологична компания в интернационална супер сила в индустрията с игрите.

Покупката е на база 84% от СуперСел, което веднага поставя нова стойност на компанията от 10.2 милиарда долара. Това е и най-голямата покупка зад океана на Китайския гигант.

Илка Панен, директорът на СуперСел казва, че водеща причина за продажбата е достъпът до 300 милиона вече утвърдени клиенти на Китайците. “Ние се опитваме да достигнем до колкото може повече играчи” добавя той.

Мартин Лау, директорът на Тенсент, който е сред топ 100 играчите на новата игра Клаш Роял, заяви, че тази сделка ще помогне на компанията да достигне повече играчи извън Китай. “Силно се интересуваме от мобилните игри и искаме да стъпим на този пазар” добави още той.

Също така той потвърди, че управата и девелоперите на играта ще си останат едни и същи.

Това е поредна сделка за Китайската технологична индустрия като през изминалата година сумата за инвестиции е достигнала до рекордните 120 милиарда долара.

Продажбите на СуперСел са се повишили с 36% до 2.11 милиарда през 2015 след като вече са се утроили през 2014.

SHARE

LEAVE A REPLY