GoWiVa стратегия за нападение

GoWiVa стратегия за нападение

2925
1
Facebook

Голем, Уизърди и Валкири (GoWiVa) е сравнително нова стратегия за нападение в играта Clash of Clans и малко играчи знаят за нея. Тя е перфектна алтернатива на добре отработената GoWiPe и в някои аспекти е дори по силна. Най доброто ниво за използване на тази стратегия е от ТХ 8 до ТХ 10.

Както знаем ГоУайП е най-известната атака в света на Клаш оф Кланс. Тя почти винаги ви носи 2 звезди над противниковите бази, но малко не и достига за заветната тройка. Слабото звено на тази атака се оказва почти винаги бавната Пека. Въпреки високия си демидж, нейната бързина се оказва основен проблем при направата на повече звезди. Не говорим само за бързината на движение по картата, но и честотата на атаката й. Така като се замислим над алтернатива на тази единици с Дарк Еликсир веднага се сещаме за Валкирито.

Композиция на армията

Армията е почти същата като при GoWiPe, но пеките са сменени с Валкири. За различните ТХ нива можете да добавите по още един Голем и малко магове. Тази армия работи и прави по 3 звезди на повечето ТХ 8 и 9 бази. След като сте я потренирали малко можете да донастроите композицията, но тя главно изглежда така:

golem 10x wizard 8xWall Breaker 12xval 

Clan Castle: golem haste spell

2х healing spell  1х poison spell   rage spell

Разбира се трябва да използвате и героите си. Магиите също може да се комбинират като използвате и Джъмп Спел. Добре е единиците ви да са на едно добро ниво като Голема е поне 3-ти левел и маговете 5-ти. В интерес на истината и Бомберите трябва да са силни особено ако не планувате да използвате Джъмп Спел. Според новото на ТХ (при ТХ 8 имате 200 места, при 9 – 220 и при 10 – 240) вие можете да правите различни комбинации и на армията. При 240 места ви съветваме да правите по 3 Голема и 1 в СС, 12 Валкира и другото магове.

Защо да използвам Валкири вместо Пека?

Сигурно много от вас на този етап се питат този въпрос. Ето няколко причини:

 • Това е единицата с най-високо КПД в играта (на база демидж и здраве).
 • Много лесна е за използване.
 • Лесно се пробва накъде ще тръгне.
 • Има Сплаш демидж и ако застане между 3 сгради ги бута и трите.

Важно! Прочетете преди да атакувате с тази стратегия.

Преди да започнете да атакувате с тази композиция трябва да знаете няколко важни неща, за да я направите успешно:

 • Опитайте се да покриете възможно най-много дефенси с Големите си.
 • Мортарите и Уиз Кулите могат да убият Бомберите ви. Пускайте ги внимателно.
 • Не забравяйте да активирате абилититата на героите ви когато са близо до умиране. На кинга може да изчакате когато е жълто здравето му.
 • Наблюдавайте здравето на Валкирите и използвайте Хийл Спела.

Каква е идеята на атаката?

 1. Пуснете Големите така, че да покрият всички дефенси. След тях Магове, които да изчистят сградите отвън и да създадат “фуния” за Валкирите.
 2. Пуснете Бомберите.
 3. Пуснете Куина и Кинга.
 4. Освободете се от Клан Касъла на противника и от героите му.
 5. Пуснете валкирите и ги Хийлвайте когато намалее здравето им.
 6. 3 звезди! 🙂

Да вадя ли Клан Касъла?

Може да го извадите само ако е на лесно място. Ако ще жертвате много единици, по-добре не го правете.

Общо взето е това. Имайте предвид, че няма да стане от първият път. Ще отнеме малко време да свикнете с правилното пускане на Валкирите, но един път нацелите ли си армията и точността ще правите много добри атаки.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY