Клаш оф Кланс Защита

Клаш оф Кланс Защита

2275
0
Facebook

Сигурно всеки е виждал съветите на Суперсел при зареждането на играта (Loading Screen). Там девелоперите на Clash of Clans пускат интересни неща, които трабва да знаете. Най-често срещаното е “Добрата защита е точно толкова важна колкото агресивното нападение”. Това може да си се струва двусмислено в началото но защитата на вашата база наистина е жизнено важно за успеха на вашата база. В тази статия на Clash of Clans Bulgaria искаме да ви покажем защо защитата на вашата база (село) е толкова важна.

Може би вече сте прочели в сайта ни, че целта и стратегията в играта, определят начина на развитието ви. Примерно ако сте решили да се ъпгрейдвате, то вие трябва от една страна да нападате за ресурс (фармите), а от друга да защитите събраното злато и еликсир. Това е 1/2 от цялостната ви стратегия за добиване на ресурс.

Добра Клаш оф Кланс защита за фарм

Ако вашата цел в играта за момента е да се развивате и да пестите ресурс за ъпгрейди, то вие трябва да приготвите базата си по начин, че хем да е привлекателна да ви нападнат и да ви дадат щит и хем да не ви пипат ресурсите. Сещате се как ще стане това, нали? Точно така – трябва да оставите Таун Хола си навън. За да работи обаче тази стратегия трябва да знаете една малка тънкост – играчите, които нападат само външните ТХ-та искат да вземат бонуса от Лигата и да приключат битката. Тънкостта обаче е, че ако този бонус е малък, те не се интересуват и нападат цялата база. За да работи тази стратегия трябва да вдигнете купите поне до кристал лигата. Там бонусите са задоволителни и хората нападат ТХ-то и бягат. Така сте по-привлекателни за атакуващите, иначе външния ТХ е безсмислен.

Друг важен аспект за предпазване на ресурса Ви е да направите 4 разделени клетки за по един Еликсир и едно Златно Хранилище. Така противника се затруднява да събере целия ресурс. Друго полезно нещо, което може да направите е да редувате мините по външния пръстен на базата си. Не ги събирайте на едно място.

Добра Клаш оф Кланс защита за трофеи

Тази стратегия тотално се различава от базите за фарм. Тук Таун Хола задължително е прибран. Целта ви е каквото и да става, противника трябва да си тръгне без звезда и вие да приберете трофеите. Има няколко начина да направите това. Едната е чрез така наречените Трол Бази. Те са идеални за бързо повишаване на купите. Там ТХ се слага някъде в покрайнините на базата и уж е незащитен, но е обградена от Скрити Тесли, Гигантски Бомби и Пружини. Така играчите се залъгват и се пробват с малко войска да бутнат Таун Хола. Те обаче се увличат и пускат все повече и повече войска, която измира.

Има и друг начин за бързо покачване на купите. Той е да похарчите парите си (Злато и Еликсир) и да направите една стабилна Трофи База. Играчи, които са тръгнали да свалят купите и минават през вашата база, те ще видят, че няма какво да вземат и пускат един барбериън, след което приключват битката. Тяхната цел е да свалят купи, вашата е да вдигнете, така че и двамата сте доволни.

Има и един трети начин, който се наблюдава напоследък. Много играчи остават някое от Хранилищата извън базите си с малко ресурс. Така отново играчите, които се не интересуват, че ще изгубят малко купи нападат само тях за ресурса им. Вие губите малко злато или еликсир, но оставяте с купите, които са ви подарили.

SHARE

LEAVE A REPLY