10 готини начина на атаки за Гранд Уардена

10 готини начина на атаки за Гранд Уардена

1480
0
Facebook

Новият герой в играта Clash of Clans е вече месец и половина при нас и всеки ден излизат нови и нови готини атаки с него. Гранд Уардена има много предимства, от които да се възползвате при атаките си и да измамите противника. Тук ще ви разкажем за 10-те най-яки начина, с които да си постигате целите.

1. Убийте Кинга и Куина без те да го атакуват.

Точно така! Ако противниковите Кинг и Куин са извън базата, Гранд Уардена може да ги “снайпне” без те да го нападат. Обхвата му е значително по-голям дори и от на Куина. Двата атакувани героя ще имат “?” над главите си и няма да му направят нищо, защото не е в обхват им. Внимавайте обаче той да не се окаже под прицела на някоя от дефанзивните сгради. Това е много полезно при фарменето, къде може лесно да се отървете от героите на противника. Във войните се вижда рядко, но не е невъзможно.

2. Гранд Уардена може да премахне Уиз Кула дори зад двойна ограда.

Много играчи на Клаш оф Кланс използват Уиз кулите по ъглите на базите си, за да са максимално ефективни срещу атакуващите играчи. Както знаем те могат е един удар да свалят цели групи от бомбери и да нанесат много щети преди да ги убиете. Използвайки Гранд Уардена може да се отървете от уиз кулата в единия ъгъл и да направите път на останалата част от армията си.

3. Използвайте ги за унищожаване на бази с дупка до ТХ и Дарк Сториджа.

Сигурни сме, че сте виждали бази, който оставят дупки в центъра точно до Дарк Еликсир Сториджа и Таун Хола. Така те примамват наивни играчи и дупката е пълна с капани и бомби. С Гранд Уардена можете спокойно да се справяте с тези бази по следния начин. Използвайте 2-3 гиганта да активирате всички капани и бомби. След това 5-6 гоблина за останалите. Ако има единици в Клан Касъла е добре да имате Пойзън Спел. След като сте сигурни, че няма повече изненади пуснете 20 Гоблена и Гранд Уардена като моментално активирате абилитито му. Така гоблините ще имат достатъчно време да премахнат ТХ и Дарк Сториджа.

4. Комбинирайте Куина и Гранд Уардена, за да унищожите изнесени ТХ-та.

Ако попаднете на база с изнесен настрани ТХ окупиран от тесли и капани, можете спокойно да го унищожите с Куина и гранд Уардена използвайте абилититата им. Това се прави по следната последователност: Пускате Куина и активирате Роял Клоука й, Веднага след като времето изтече пускате Гранд Уардена и неговото абилити. Така ще осигурите достатъчно време на Куина да се справи с Таун Хола и двамата няма да са засегнати от защитите. Единствената опасност са Скелетите, които могат да изскочат но можете да пуснете някой Гигант, който да преследват.

5. Снайпвайте Дарк Сонди ако сте в Голд лига и надолу.

Гранд Уардена и Куина могат да бъдат изключително ефикасни в снайпването за Дарк Еликсир. Може спокойно да си докарвате по 500 и 1000 Дарк от всеки рейд без да чакате за армия. Пуснете Гранд Уардена на тази сонда, която е най-трудна за достигане и Куина на по лесните. Следете здравето й и активирайте абилитито при нужда. Ако забележите, че Гранд Уардена се доближава опасно до някой дефенс пуснете неговото абилити в перспектива. Ако имате късмет можете спокойно да си докарате до 15 000 Дарк за един час.

6. Включете Уардена на въздух и снайпвайте Оръдия.

Повечето играчи на Clash of Clans, които имат Гранд Уарден сигурно са се досетили за това, но ние сме длъжни да го кажем. Ако сте направили този герой във въздушен режим, то вие можете спокойно да снайпвате дефенси, който са само по земя като оръдията например. Дори като извадите СС и в него има лава може да се справете с нея чрез Уардена и няколко Миниона. Освен това ако защитата му атакува само по земя можете лесно да я изтрепете.

7. Използвайте абилитито му когато сте в центъра на базата.

Много хора все още правят грешката да включват абилитито на Гранд Уардена когато той умира, защото са свикнали да правят това с Куина и Кинга. Най-доброто време за това обаче е когато единиците ви са в центъра на базата и поемат много огън. Пуснете абилитито на Уардена докато има все още живи такива. Няма да ви е от полза ако войската ви е мъртва.

8. Правете комбинация с Куин и Хийлъри.

Преди ъпдейта за ТХ11 атаката с Куин и 4-5 Хийлъра беше много нашумяла. В следствие на ъпдейта обаче лекуващата сила на Хийлъра беше намалена ако се използва над 4 брой от тази единица на веднъж. Така се зароди нова стратегия – Гранд Уарден, куин и 4 Хийлъра. Ако пуснете тази комбинация да обикаля базата на противника ще имате големи успехи. Ще имате две възможности напълно да излекувате Куина си – една чрез нейното абилити и втора чрез абилитито на Гранд Уардена. Отделно големият обхват на Уардена е идеален за достигане на различни цели, които Куина трябва да разруши стена, за да стигне.

9. Използвате абилитито на Кинга и на Уардена едновременно в центъра.

Знаете, че Кинга може да изчисти ядрото на дадена база най-бързо от всички други единици, но за съжаление бързото му движи ние привлича дефенсите на противника. Отделно Барбериъните умират адски бързо. Ако успеете обаче да вкарате Гранд Уардена с Кинга вътре и активирате кинга и след милисекунди Уардена ще имате достатъчно време да прочисти всичко.

10. Позиционирайте добре Гранд Уардена в базата си.

Както знаем аурата на Уардена дава допълнително здраве на единиците. За това е добре да го разположите близо до Кинга и Куина във вашата база. Отделно помага и на единиците в Клан Касъла ви. Забележете от къде най-често ви атакуват и го поставете така, че да покрива единиците, които излизат да защитават базата ви.

Не забравяйте, че Гранд Уардена прескача стени и следва войниците ви. Ако активирате абилитито му точно когато вашите хогове попаднат на двойна гигантска бомба ще ги спасите 😉

SHARE

LEAVE A REPLY