Фарм Бази (Farming Bases)

Фарм Бази (Farming Bases)

5368
0
Facebook

Ако имате още много единици или сгради за ъпгрейд, то тогава най-добрата идея е да се насочите изцяло към фарминга. Както вече знаете, той се състои от две части: да нападате само и единствено с цел ресурси (да не ви засяга броя на трофеите) и базата ви да е устроена по начин, за да не ви вземат събраните ресурси. Единиците, които използвате за битките трябва да не са много скъпи или да отнемат много време за направа. А базата ви може да позволи ТХ да не е в абсолютния център. След ъпдейта през 2015, ТХ е вече ресурсна сграда и трябва да го защитавате така като защитавате хранилищата си.

Характеристика на Фарм Базите

1. Таун Хола се защитава така както се защитават хранилищата.

2. Хранилищата трябва да са в центъра на базата добре оградени от Дефенса.

3. Мините и Колекторите трябва да са пръснати и покрити от Дефенса.

Ядрото на Фарм Базите

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид при постройката на фарминг база са ресурсите. Те хем трябва да са добре пазени, хем да са разделени един от друг. Лоша идея е да сложите всички Хранилища на едно място обградено с огради, защото малко по-опитните играчи веднага могат да пробият и да влезнат вътре. Другото важно нещо е да пазите и Таун Хола си. Бонус от лигата вече се дава в зависимост от процента унищожение и нападането само на ТХ, който е оставен вън не носи кой знае какви облаги за атакуващия. Така, че в крайна сметка приберете Хранилищата, обградете ги с Дефанзивни сгради и по възможност ги отдалечете едни от други. Не правете двойни стени, няма смисъл от тях.

Защита

Дефанзивните Сгради и Героите при Фарм База-та трябва да са разположени така, че да покриват много добре и равномерно всички хранилища и мините, които са извън оградата в повечето случаи. Оставете разстояние на едно хранилище от друго и постройте базата си така, че да е максимално трудно да се достигне до всички Хранилища едновременно.

Външен пръстен на Фарминг Базите

В покрайнините на Фарм база-та можете да сложите всички сгради без защитна цел (Казарми, Лаборатория, Спел Фактори и т.н.) както и мините. Много е важно да разположите мините като ги редувате злато, еликсир, злато, еликсир. Не струпвайте на едно място всички златни мини, а на друго всички еликсир колектори. Ако направите така, сте привлекателна мишина за играчите, които търсят само един от двата ресурса. Същото се отнася и за Дарк Еликсира.

Добра идея е да сложите Дарк Еликсир Хранилището по средата на базата и да започнете да строите около него. Правете и отделни секции от огради за по едно от другите хранилища (Злато и Еликсир). Направете общо 4 такива секции и ги защитете добре. Това е главната ви цел и основен приоритет при Фарм Базите.

За ТХ11 вижте тук!

Ето няколко идеи за Фарм Бази в играта Клаш оф Кланс според ТХ нивото:

SHARE

LEAVE A REPLY