Факти за Clash of Clans, на които няма да повярвате

Факти за Clash of Clans, на които няма да повярвате

2797
0
Facebook

Всички фенове и играещи играта Clash of Clans в България сигурно са се поинтересували от историята на играта и интересни факти за създателите й. Как едно мобилно приложение може да бъде толкова пристрастяващо и да генерира толкова големи печалби? Ето няколко факта за Клаш оф Кланс, на които сигурно няма да повярвате…

 1. През 2014 Суперсел (Supercell), която е произвела Clash of Clans и още две игри (Boom Beach и Hay Day) реализира оборот от 1.7 милиарда долара. През 2013 е “само” 515 милиона.
 2. Към Февруари 2015 година компанията прави по 5 милиона долара оборот средно на ден. (Голяма част, от които благодарение на Donik)
 3. Наскоро SoftBank инвестира в компанията и тя вече е оценена на 5.5 милиарда долара.
 4. George Yao един от топ играчите в Clash of Clans играе играта на 5 iPad-а, единият от които е с водоустойчив кейс, за да може да играе под душа.
 5. Panda, още един от топ играчите един път е похарчил 7 000 долара за селото си в Клаш оф Кланс в рамките на един месец.
 6. По време на Супер Бола в Щатите рекламата на Clash of Clans с Лиъм Нийсън е най-гледаната реклама през сезон 2015.
 7. Според списание Wired най-силните 10% от всички играчи генерират 50% от оборота на компанията. (Доник е сред тях).
 8. Според друго известно списание активните играчи в Клаш оф Кланс е близо 30 милиона всеки ден.
 9. В Суперсел са назначени близо 150 човека на работа, но екипа на Clash of Clans  наброява една 15 човека.
 10. През 2012 Суперсел са направили Facebook състезание за попълване на акронима Пекка (P.E.K.K.A). Печели “Perfect Enraged Knight Killer of Assassins.”.
 11. Причината кулите “Тесли” да правят двойно повече демидж на пеката е защото се смята, че бронята на пеката е желязна.
 12. Когато атакувате ТХ на вашия левел делителя на фарма е равен на 100, ако атакувате по-висок ТХ то делителя се увеличава.
SHARE

LEAVE A REPLY