Умира ли Clash of Clans?

Умира ли Clash of Clans?

4427
0
Facebook

След “мини” ъпдейта на играта Clash of Clans преди няколко дни, който разбуни духовете на играчите, започнаха да се появяват тревожни съобщения. Ние се замислихме и запитахме Умира ли Клаш оф Кланс? Време е да разгледаме някои факти и да помислим реално над статуквото.

Състоянието на играта в момента

Първо на първо трябва да признаем, че летния ъпдейт е една лоша шега. Според нас той беше напълно безполезен и не можем да разберем това ли са правили девелоперите от Суперсел през изминалите 2 месеца? Не ни казвайте, че са се съсредоточили върху другите игри, защото всяка една от игрите си има собствен тим, който не се влияе един от друг.

Предполагаме, че те работят на нещо по-голямо но не искат да го пуснат точно преди ваканционния период във Финландия, който е през Август. Представете си, че нещо се обърка и нямат достатъчно хора да отстранят проблема. Септемврийският ъпдейт винаги е бил доста голям и интересен. Но трябва да почакаме.

Вместо ъпдейта, който пуснаха сега обаче, играта се нуждае от спешни поправки свързани с:

  1. Балансиране на армията. Някои единици са просто ужасно силни (Боулери и Миньори).
  2. Спеловете. Скелетон Спела и Клон Спела са абсолютно безсмислени.
  3. Чакането в Ледженд Лигата. При някои играчи търси по 2-3 часа докато намери противник.
  4. Модването и хакването. Акаунтите, които изгоряха с бан не са достатъчно. Все още има хора, които мамят.
  5. Геймплей. Нуждаем се от нещо ново във самата игра: Tournaments, Goblin Missions, дневни куестове и т.н.
  6. По-ниските ТХ нива. В момента се обръща внимание само на ТХ нива 10 и 11, по-ниските са пренебрегнати.

Гугъл търсене

Ето една графика от Google Keyword Planner, която показва приблизителния брой търсения на определена ключова дума. В случая въвеждаме “Clash of Clans” и разглеждаме следната графика:

google-search-clash-of-clans

Разглеждаме месец Декември, когато излезе ТХ 11 ъпдейта и всички бяхме луднали по него. Тогава Гугъл са регистрирали най-много търсения от съществуването на играта до сега. След това обаче нещата бавно и прогресивно намаляват.

Търсенето в гугъл е един много добър индикатор за състоянието и интереса на дадена игра. Колкото повече се търси там, толкова по-интересна е играта. Лошата новина е, че търсенето на Клаш оф кланс бавно спада. Добрата е, че в сравнение с миналата година търсенето се е увеличило многократно.

Обратна връзка с играчите

От Суперсел казаха, че стартират блог, в който ще пускат само балансиращи промени и ще се вслушват в съветите на играчите си.

До момента има само един такъв пост от няколко месеца насам. Това ни въвежда на мисълта, че от компанията нямат намерение да обърнат внимание на това какво се иска а на това какво те искат.

Заключение

Въпреки, че в момента играта е значително по-бъгава и небалансирана, играчите все още не са се отказали напълно от нея. Нека да изчакаме да минат почивките и да видим какво са ни подготвили от компанията.

Ако имате да допълните нещо към тази статия, ще се радваме да ви чуем. Харесайте нашата фейсбук страница и се абонирайте за Ютуб канала ни. Там редовно се публикуват новини и интересни факти за играта, както и атака и бази.

SHARE

LEAVE A REPLY