ТХ 11 подсказване 2 (Sneak Peek 2)

ТХ 11 подсказване 2 (Sneak Peek 2)

1635
0
Facebook

Въпреки, че вече споменахме за нещата, които ще се променят от второто подсказване на Суперсел тук, от компанията направиха дълго изявление за новостите. Ако сте заинтересовани да научите повече за бъдещите промени прочетете публикацията на девелоперите на Български език:

Щитове Част 2 – Вилидж Гард и Персонални Почивки

В предишния ни пост ви съобщихме за новостите при щитовете и промяната на цялата им система. Увеличаваме фокуса на атакуването и на защитата като се опитваме да се съобразим с графика на играчите. Таун Холовете ще се прибират отново вътре в селото, играчите ще трябва да се защитават добре ако искат да получат щит, а по-добрите защити ще получават по-честни щитове. Играчите също ще могат да атакува по-често и когато искат, защото ще могат да го правят без да загубят щита си. Но за да работи всичко това както трябва освен времето прекарано извън играта трябва да помислим и за времето прекарано в играта.

Вилидж Гард (Village Guard) – Защита на селото – онлайн подкрепа на играча.

Вилидж Гарда е нов, краткотраен начин за защита от атаки когато главният ви щит е изтекъл.

 • Когато Вилидж Гарда е активен, селото ви се държи така все едно сте онлайн, дори когато сте затворили играта и изключили устройството.
 • Играчите могат да си атакуват спокойно дори когато Вилидж Гарда им е активен.
 • Безплатен Вилидж Гард се активира веднага след като щита ви изтече. Той е в продължение от 15 минути до 3 часа в зависимост от Лигата, в която сте.
 • 2 часа допълнително Вилидж Гард могат да се купуват срещу 10 джема в магазина. Има 23 часа на изчакване докато можете да си купите нов обаче.
 • Активният Вилидж Гард може да се спре когато си поискате.
 • Ако си купите Щит, то Вие автоматично спирате Вилидж Гарда.

За да разберете по-добре Вилидж Гард-а мислете за него като малкия си брат, на който давате устройството си да ви поддържа онлайн, за да не ви атакуват. Но той няма да ви излага в чата на клана или да харчи джемовете ви. Ако трябва да се махнете от устройството си за малко Вилидж Гарда ще наглежда нещата вместо вас, дори и когато затворите играта. Той също ще помага и на играчите, които закъснеят малко след като щита им изтече. Също ще позволи на играчите от висок левел да атакуват повече без постоянно да са на линия и да се пазят да не ги атакуват. Има ли някой там? -Да, Вилидж Гарда! 🙂

Персоналните почивки (Personal Breaks) – Дайте шанс да ви нападнат.

Когато говорим на време прекарано онлайн трябва да споменем и другата новост – Персоналната почивка. Тя слага лимит на колко време можете да прекарате онлайн без щит преди играта да ви изхвърли за малко. Играта ви подсказва “Окей, Клаша е относно и защитата, по-честно е да дадеш шанс и на другите да те нападнат.” След което играча е кикнат от играта и е вкаран в басейна от милионите играчи за нападение.

Personal Break

Персоналните почивки дават шанс на другите да тестват дефенса ви. Заедно с цялостната промяна на щитовете почивките ще подлежат на промени с цел всички играчи на Clash of Clans да бъдат максимално активни не само като атака, но и като защита. Ето как работи Персоналната Почивка:

 • Всеки играч бива кикнат от играта за 6 минути след 3 часа акумулирано време на игра с Вилидж Гард, но без Щит.
 • Този 3-часов лимит се рестартира след като вземете щит или по някои от изброените по-долу начини.
 • Ако си купите Вилидж Гард от магазина на играта, то 3-часовият ви лимит е удължен с още 2 часа.
 • 3-часовият лимит на всеки играч е паузиран по време на мейнтинънс брейк, но не се рестартира.

Вече обсъдихме доста промени по играта, а има още за какво да говорим по темите за луут, бонус при лигите и броя трофеи, които ще обсъдим в следващия ни пост. Ако искате да разберете детайлни подробности относно темата, която разискваме тук за щитовете, Вилидж Гарда и Персоналните почивки, може да прочетете надолу. Ако искате да се учите докато играете, няма никакъв проблем. Но ако желаете да разберете повече относно как новия ъпдейт ще рефлектира върху играта ви, каква е разликата между Вилидж Гарда и Щита и системата за Персоналните почивки продължавайте надолу.

Поддържаме посветените играчи

Както споменахме в ТХ 11 подсказване 1 (Sneak Peek 1), много играчи са адаптирали стратегията си спрямо това колко щитове получават, включително огромно време прекарано онлайн само и само да не ги атакуват. Понякога се налага да се махнеш за малко от устройството, на което играеш, но готов ли си за следващия дефенс? Главната причина за представянето на Вилидж Гарда след щита е, че това е време, в което играчите могат да са онлайн когато искат, да атакуват, без да се притесняват, че ще бъдат атакувани.

Villlage Gaurd

Вилидж Гарда и Щита практически вършат една и съща работа – държат надалеч атакуващите играчи. Но те могат да се използват по съвсем различен начин. Вилидж Гарда подкрепя и насърчава активната игра, докато Щита помага за почивката от играта. Например ако искате да си вземете 15-минутна почивка за един душ, или 90-минутна почивка да се видите с приятел, или да буустнете казармите за 2 часа сериозен фарм, Вилидж Гарда ще е перфектен за вас защото той се грижи да не бъдете нападнат през цялото това време дори и да се разсеете и да излезете от играта.

Ако ги сложим едно до друго, то ясно можете да разберете разликите между Вилидж Гард и Щита:


Вилидж Гард

Щит
Къс период: 15 минути – 3 часа Дълъг Период: 12 часа – 7 дни
Атакувате когато си искате без да падне Атакувате когато си искате, но с наказание – отнема време от щита
Получавате го безплатно след като Щита изтече Получавате го безплатно след защита на селото
Безплатното време се увеличава според лигата Безплатният щит е еднакъв за всички играчи
Можете да си купите допълнително време от магазина Можете да си купите допълнително време от магазина
Можете да си купите само когато нямате щит Можете да си го купите когато си искате
Брои се към времето за Персонална Почивка Не се брои към времето за персонална почивка

Имайте предвид, че активният Вилидж Гард винаги се брои към времето за Персоналната почивка – 3-те часа, дори и играча да е офлайн през него. Но ако решите да си купите 2 часа Вилидж Гард от магазина на Clash of Clans, то това време се прибавя към 3-те часа и може да се използва активно.

Щитовете позволяват на играча да вземе малко по-дълга почивка. Докато Вилидж Гарда позволява на играчите да се защитават честно и да са спокойни когато са онлайн, а Персоналната почивка дава шанс на всички да се защитават и да тестват селото си. Трите вървят неразделно ръка за ръка с цел да подкрепят новите стратегии на играчите чрез един по-честен и гъвкав начин. А промените, с които ще ви запознаем в следващия ни пост ще представят още по-добре цялостното развитие на играта Клаш оф Кланс.

Безплатен Вилидж Гард, Конкурентна игра и правото на милост

Има два начина, по които можете да се сдобиете в безплатен Вилидж Гард:

 1. Когато изтече щитът ви

Всички клашери знаят неприятното усещане когато щита ви изтече, отворите играта и видите, че са ви атакували здравата. За да ви предпазим от такива ситуации Автоматичен Вилидж Гард ще се включва всеки път когато времето на щитът ви изтече. А самото време на Вилидж Гарда зависи изцяло от това в коя лига се намирате:

 • Играчите от Мастър 1 и надолу (Кристал, Голд и т.н.) получават 15-минутен безплатен Вилидж Гард след като времето на щита изтече.
 • В Champion (Всички нива) получавате 30 минути Village Guard когато ви изтече щита. (НОВО)
 • Играчите от Титан 3 получават 1 час безплатен Вилидж Гард след като времето на щита изтече.
 • Играчите от Титан 2 получават 2 часа безплатен Вилидж Гард след като времето на щита изтече.
 • Играчите от Титан 1 и Ледженд получават 3 часа безплатен Вилидж Гард след като времето на щита изтече.

По-конкурентните играчи може би са забелязали нещо интересно – 3 часа Вилидж Гард съвпада с 3-те часа Персонална Почивка. Това означава, че тези играчи ще разполагат със 100% безщитово време на активна игра. Дали са онлайн или офлайн няма да има значение за дефенса им. Когато Вилидж Гарда изтече, те влизат директно в Персоналната си Почивка от 6 минути.

 2. След като се защитите от слаба атака

Slaba ataka

Както обсъдихме в ТХ 11 подсказване 1 (Sneak Peek 1), 30% унищожение на базата ви ще ви даде 12-часов щит. Но ако има случаи на доста по-слаби атаки под прага на 30%, ще ви спечелят Вилидж Гард от 15 минути. Това ще ви даде шанс да презаредите капаните си или сградите като Инферно и Арбалет. Дефенс от този тип ще удължи 3-часовия лимит на Персонална Почивка, но няма да го рестартира. (Освен при правото на милост, което е обяснено по-долу).

 • Всеки един дефенс, който ви спечелва Щит, ще рестартира Персоналната почивка.
 • Всеки един дефенс, който НЕ ви спечели щит, ще ви донесе 15 минути Вилидж Гард и същото време удължение на Персоналната почивка.
 • Всеки 6 минути, в които сте кикнат и не са ви атакували ви печелят 15 минути Вилидж Гард и същото време удължение на Персоналната почивка.
 • Право на милост: 3 последователни 15-минутни продължения ще рестартират Персоналната Почивка и вие ще имате нови 3 часа. Отделно ви дават Вилидж Гард време базирано на вашата Лига.
 • Ако сте офлайн за 3 часа и никои не ви е нападнал, Персоналната почивка се рестартира, но няма да получите Вилидж Гард.

Вече сигурно съвсем се объркахте. Знаем че е сложно, но ще се опитаме да опростим нещата от по-горе като ви дадем следния пример: Представете си, че сте играли 3 часа акумулирано време. Играта ви киква за 6-минути, в които няма да можете да се свържете. Това се прави с цел да дадете шанс да ви атакуват. Така… Ако обаче никой не ви атакува в тези 6 минути, то вие получавате 15 минути игра и Village Guard и да си атакувате колкото искате през това време. След тези 15 минутки обаче играта отново ви киква за още 6 минути. Отново никои не ви напада или ви правят под 30% унищожение. Като изтекат тези 6 минути получавате втори път 15 минути да си играете и да атакувате ако искате. Обаче след като изтекат играта ви киква отново за 6 минути. Независимо какво стане по време на тези 6 минути вие ще получите рестарт на 3-те си часа и можете да си играете отново, както и Вилидж Гард чрез правото на милост.

С това приключваме темата за щитовете.

Ако сте стигнали до тук и разбирате всичко, означава, че сте доста умен и заинтересован играч. Надяваме се да сме обяснили всичките новости по най-приемлив начин. Целия ъпдейт на Clash of Clans е с цел да се стимулира по гъвкава игра, която подтиква към защита и нападение.

Очаквайте скоро и публикацията, която ще засегне други важни теми като Луут-а, Трофи лигите и Трофеите.

SHARE

LEAVE A REPLY