Трофи бази (Trophy Bases)

Трофи бази (Trophy Bases)

6134
1
Facebook

Ако искате да вдигате купите/трофеите, то тогава ще ви е нужна база, която максимално да затрудни противника. Има 2 начина да вдигнете вашите купи. Единият е да атакувате усилено и да печелите много по-често отколкото губите, а вторият е да печелите чрез успешна защита на вашата база. Тази успешна защита много зависи от подредбата на сградите ви така, че противника да не направи 50% унищожение или да събори ТХ-то ви. Като правите трофи база ресурсните сгради да от второстепенно значение. Т.е. трябва да сте наясно, че ще губите доста ресурс.

Не бъркайте Трофи базите с Военните бази. Макар доста да си приличат те имат една основна разлика. Трофи базата цели да държи противника максимално далеч от звездата (50% унищожение или да бутне ТХ), докато военната база може да жертва една звезда с цел затруднение за втора или трета.

Характеристика на Трофи Базите:

1. Таун Хола е най-добре защитената сграда в базата ви (почти винаги в центъра й).

2. Хранилищата и мините са по-изнесени и незащитени.

3. Голяма част от базата е покрита от Дефенса.

Ядрото на Трофи Базите:

Както споменахме малко по-горе, най-важната сграда при трофи базите е ТХ-то. То трябва да е максимално защитено, защото неговото унищожение води до 1 звезда и победа на противника. Много често сред играчите на Клаш оф Кланс в България и света се наблюдава, че Таун Хола е обграден от Тесли и капани. Това е и една от основните стратегии – единиците с по-малко здраве, които успеят да пробият другата защита да бъдат взривени и избити от Теслите. Другата важна сграда при Трофи базите е Клан Касъла. Той често се разполага така, че да е максимално трудно за противника да извади дефенса. Нещо важно, което трябва да споменем по темата е, че играч, който вдига купи не излиза от играта докато СС не е напълнен с донейт.

Защита

Има два типа разположение на защитата при профи базите в играта Clash of Clans.

1. Затворен тип база – Бази, които имат малки пространства от Дефанзивни сгради обградени със стени. Това прави предвижването на наземните атаки бавно и често завършват с неуспех когато дадени единици започнат да разрушават стена докато ги стрелят няколко защити.

Пример:

Closed type base Clash of Clans

2. Отворен тип база – Бази, които са с големи пространства с Дефанзивни сгради, Хранилища и капани. Предвижването на единиците е сравнително лесно, но те обикалят центъра на базата и дефенса там ги убива.

Пример:

Open type base Clash of Clans

Външен пръстен на Трофи Базите

В зависимост какъв тип трофи база сте избрали, то сградите от външния пръстем могат да попаднат или вътре, или извън оградите на базата. Често играчите от България избират затворения тип база и така във външния пръстен попадат Военните сгради като Казармите, Арми камповете и други. При отворения тип база обаче почти всички сгради са оградени по някакъв начин. Има много разновидности на трофи базите, обаче целта им е една – да се неутрализира атаката на противника. При по-високия левел играчи от Чемпиънс и Титан лигата броя на купите е много малък, дори и да загубите даден дефенс, то купите, които може да загубите са 1-2.

Някои играчи на Клаш оф Кланс правят и хибриден тип база – нещо между Фарм и Трофи бази, но почти винаги нито едно нито другото е както трябва. За това е важно да се определи първо стратегията.

Ето няколко идеи за Трофи Бази в играта Клаш оф Кланс според ТХ нивото:

SHARE

1 COMMENT

  1. Здравейте Clash of clans bulgaria! Много ви благодаря за информацията написана от вас! Искам само да кажа, че ги няма 2-рия аир дефенс и духалката на трофи база ТХ-6. Благодаря предварително!!! 🙂

LEAVE A REPLY