Тайни за Clash of Clans

Тайни за Clash of Clans

4688
1
Facebook

Както повечето игри, които познаваме така и Clash of Clans има своите тайни. Тук няма да говорим за чийтове (cheats) или хакове, а само за препоръки за правилното ви развитие и някои тайни, които не всеки знае. По напредналите играчи са наясно с тънкостите на Клаша, но Clash of Clans Bulgaria ще даде малко повече информация за не толкова познати аспекти от играта, които обаче на своя страна са важни.

 1. Не бързайте с ъпгрейда на Таун Хола. Това е честа грешка при новите играчи на Клаш оф Кланс. Всеки иска бързо да отвори новите сгради и да стане по силен в защита. От това обаче, често се пренебрегва нивото на армията и на оградите. Не правете тази грешка! Винаги максвайте всичко преди да се впуснете в новия левел на ТХ. Добре е да сте развили армията си (или поне единиците, с които най-често играете) на макс, както и да сте достигнали едно добро ниво на стените преди да ъпвате кметството. Ако все пак вече сте допуснали тази грешка и се чудите защо няма фарм е добре да погледнете тази статия – Как се изчислява фарма. Ако ъпгрейдвате Таун Хола прекалено бързо, то тази грешка все някога ви застига и забавя развитието ви на по-късен етап.

 2. Пестете еликсир при атаки. Всеки знае, че скъпата армия е по-ефективна, но е нерентабилна ако фармите. Особено ако събирате Еликсир за ъпгрейд на дадена единица, то ще ви бъде адски трудно да съберете ако използвате скъпа армия. Съветът на Clash of Clans Bulgaria е при фармене за еликсир да използвате евтина комбинация от единици като Барбериъни, Арчери и Гоблини. Тази стратегия може да ви отнеме малко повече време в намиране на правилният противник за атака, но пък тя ви спести купища еликсир, който можете да използвате на по-късен етап. Има и начин да си предпазите Еликсира докато ви няма и той е да наредите ПЕККИ в опашката на казармите. Така блокирате дадена сума, която не могат да ви отмъкнат.

 3. Търсете неактивни играчи. Сигурно ви се е случвало да видите играч с много ресурс в мините му. На пръв поглед неактивните играчи се познават по празните (черни и незаредени) Инфернота и празните Арбалети. Друг начин да ги познаете е да се вгледате повече в мините и колекторите и дали те са пълни. В такъв случай можете да очаквате, че повечето луут ще се намира там, а не в Хранилищата. Наистина отделете малко време да се вгледате в нещата и да измислите стратегия на пускане на единиците. Все пак имате цели 30 секунди. При неактивните играчи не трябва да се притеснявате за някой Дефанзивни Сгради, за които споменахме малко по нагоре.

 4. Свалете купите си. Ако усетите, че нещо фарма започва да куца и не ви излизат подходящи играчи, които да атакувате е добре да свалите малко нивото на купите си и да пробвате отново. Не се застоявайте на едно ниво а винаги се местене. Фарма се също се мести и не стои на едно ниво. Един път е на 2500 купи, друг път е на 2300. Ние от Clash of Clans Bulgaria ви съветваме при спиране на ресурсите на дадено ниво купи да ги свалите със 100 и да пробвате отново. Тази стратегия изисква малко повече време и търпение, но винаги се награждава добре. Много ТХ 10 играчи отиват чак до Силвър лигата на играта само с цел търсене на ресурс. Там можете да го намерите, но има и друга уловка – няма толкова много Дарк Еликсир.

 5. Ъпгрейдвайте стените. Те са една от най-добрите ви защити срещу нападателите, особено тези, които нападат за фарм. Много играчи обичат да ги пренебрегват, но това е голяма грешка. Стените могат да забавят неимоверно противниците и така вашия дефенс да има повече време да ги изтрепе. Знаем, че инвестицията е голяма и едно парченце може да е над милион, но определено си струва. Особено ако искате да играете в Мастър или Чемпиънс лигата. Там играчите са с макснати Гиганти, Хилъри и Големи.

 6. Пазете магиите си при рейдове. Когато атакувате в мултиплеъра на играта Clash of Clans е добре да преценявате колко магии да пуснете. Както знаем Спеловете са скъпи и стават бавно, за това при възможност е добре да се пазят повече и да не се пускат безразборно. Преценете посоката на движение на единиците Ви и тогава пускайте даден спел. Гледайте и да е малко с перспектива, т.е. да не е централно над единиците, който искате да засегнете ами преди тях, за да може да се възползват максимално.

 7. Пестете Джемовете. Това е ясно на повечето играчи на Клаш оф Кланс, но все пак сме длъжни да го споменем. Не ги давайте наляво надясно за бързо завършване на сгради и единици. Преди да сте си купили 5-ти работник не харчете джемове. Това е главната ви цел, защото бързото развитие в играта ви зависи изцяло от работниците в Клаша. Съветваме ви ако е наложително да използвате тази валута, то да го правите за бууст на Казарми, Спел Фактори и Дарк Казарми.

 8. Ъпгрейдвайте Хранилищата и мините. Мините също са нещо което играчите на Клаш оф Кланс в България пренебрегват. Това е грешка, защото ако сметнете в дългосрочен план колко ресурс ще вземете от тях ще разберете че за 20 дена само една максната Златна Мина може да произведе 2 милиона за 20 дни, или 14 милиона за всички 7 мини. Сега не ви се струва толкова малко нали?

 9. Сложете Клан Касъла в центъра на базата. При развиващите се играчи ресурса е най-важното нещо в играта. Целта ви е да го опазите на всяка цена, а най-силната ви защита срещу натрапници е Клан Касъла. Ако той е пълен, вие обърквате много стратегията на нападателя и така често се случва така, че той да се откаже или загуби. Помнете, че единиците за защита, обаче, са тотално различни от единиците за нападение.

 10. Пазете мисиите с Гоблини. Както знаете тези мисии могат да ви докарат един много добър и сигурен ресурс ако нещо не върви в мултиплеъра. Те са особено подходящи ако не ви достига малко злато за определен ъпгрейд. За това ние от Clash of Clans Bulgaria ви съветваме да не се впускате в изтребление над Гоблините а да си ги пазите за когато ще ви потрябва ресурс.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY