Страхотна стратегия за фармене – Milking

Страхотна стратегия за фармене – Milking

1973
0
Facebook

Ако ви се струва трудно да събирате еликсир в играта Clash of Clans в последно време и това ви дразни имаме страхотно предложение за вас. Нова стратегия, която за минути може да ви донесе доста ресурс.

Милкинг стратегията работи чудесно за всички нива на Таун Хола (в зависимост в коя лига не намирате). Можете спокойно да направи 1 милион в ресурс с по-малко от час игра. Повечето от вас сигурно са я пробвали несъзнателно в миналото но не са й отделили правилното внимание.

От какво се състои армията?

goblingoblingoblingoblin jump spellpoison spellqueenking

Ама вие сериозно ли? -Да!

Напълнете Казармите си само с Гоблини и 5-6 Бомбера. Бомберите не са задължителни, защото ще увеличат времето за направа на армията ви. Целта на тази стратегия е да се “снайпват” мини и колектори с Гоблините, а с героите да се взимат близките хранилища. 5 гоблина от 5-то ниво могат да свалят една мина за 3 секунди.

Пойзън Спела се взима в случай, че от противниковия Клан Касъл изскочат войници. Джъмп спела също е нужен в случай, че колекторите с много луут са през една ограда и нещо се обърка с бомберите или нямате такива изобщо. С героите прихода от атаката може да се увеличи драстично ако ги пуснете правилно.

Нека разгледаме Гоблина като единица:

Гоблин
Ниво Демидж на мини/колектори Здраве Цена за направа
4 48 43 80
5 64 52 100
6 84 68 150

За да напълните цялата си армия с гоблини са нужни около 25 минути. Ние обаче използваме по 60-70 гоблина на атака, което е около 6 минути. От таблицата по-горе става ясно, че те са адски ефективни срещу колекторите и мините на противника, струват малко и се правят бързо. Другото им предимство е, че са страшно бързи и често капаните ги изпускат.

Как да фармим с тази стратегия?

Лига: Силвър и Бронз лигата са най-подходящи за тази цел. Не минавайте под бронза, защото няма да ви изкачат играчи с повече от 20к предложения. Да с тази стратегия бързо се свалят купи, но в силвъра за една вечер може да сте 400 нагоре. Така, че това не е проблем.

Мишена: Главно се съсредоточаваме върху мините и колекторите на противника, които са пълни. Може лесно да ги разграничите по този начин:

Mini Collectors

Както виждате от снимката горе, анимацията на мините позволява да предвидим колко луут има във всяка от тях. Знаейки капацитета им и процента, който можем да вземем от тях (50%) можем да изчислим колко ще спечелим от атаката. Например: Макс голд мина има капацитет от 200к. Ако виждате ковчежето пред мината да е като на снимка G4, това означава че е пълна на 75% или 150к злато. Вие можете да вземете 50% като унищожите мината напълно или в случая 75к злато. Не е зле, нали?

Ето една подходяща база за нападение:

milking example

Време е да направим малко сметка. Ако фармите с 60 гоблина, то цената на тази армия е 62 500 ако са ниво 6. Т.е. ние търсим бази където да ни дадат поне 120к еликсир за да може да сме на печалба от около 60к. Златото също ви е от бонус и да не говорим за Дарка. Вие спокойно можете да намирате бази с по 300к в силвър I, II и III. Това се постига само с няколко кликвания на бутона “Next”. Тази стратегия е изцяло за печалбата от нападението, не тотала събрани ресурси.

Пускайте по 6-7 Гоблина на всяка мина/колектор. Това е първата стъпка. След като сте приключили с Гоблините огледайте добре базата дали не можете да “снайпнете” някое хранилище с Куина. Пуснете абилитито и така, че да напълните здравето й, за да е готова за атака веднага след това.

Правила:

  1. Не казвайте на никой за тази стратегия!
  2. Не казвайте на абсолютно никой за тази стратегия!
  3. Винаги пускайте гоблини в Казармите преди да тръгнете да се биете.
  4. Бууствайте ако имате време за игра.
  5. Починете ако ви се струва, че ви са нужни повече Гоблини.
  6. Не пускайте гоблините безразборно като знаете, че ще умрат. Пазете ги!

Пробвайте тази стратегия. Споделете какви са впечатленията ви.

SHARE

LEAVE A REPLY