Стратегията .5 – Какво е ТХ 8.5, 9.5 и т.н.?

Стратегията .5 – Какво е ТХ 8.5, 9.5 и т.н.?

3915
0
Facebook

До сега не сме засягали темата за .5 стратегиите в играта Clash of Clans и за това решихме да направим една статия за нея. Много хора ни питат по фейсбук за бази и какво точно е ТХ 8.5 или ТХ 9.5. Надяваме се в следващите редове да дадем пълна информация относно този вид стил на игра и неговите предимства.

Какво е .5 стратегия?

Това е стратегия, която е валидна за играчите от ТХ 9, 10 и 11. По-известна е като ТХ 8.5, ТХ 9.5 и ТХ 10.5. Не първо минем през основите.

Когато пуснете война, алгоритъмът на Клаш оф Кланс ще сумира в точкова система всичките ви дефенси и нивото на армията. Тази сума се нарича военна тежест.

Всяка една дефанзивна сграда, нейното ниво, огради, ниво на Куина и други ще добавят определен брой точки към военната ви тежест. След като пуснете война играта се опитва да намери клан с отговарящи ТХ нива и приблизителна военна тежест.

Тук започва 0.5 стратегията.

Играч минава към ТХ 9 и започва ъпгрейд единствено на войската си. Като дефенс базата ще се притегли като ТХ 8, но вие ще имате войска на нивото на ТХ9 и в чести случаи тя се максва напълно, за да правите 3 звезди на такива бази.

Това ви дава предимството да се падате срещу по лесно опоненти и да правите 6 звезди на номерата си. Докато вие може да загубите само 3.

Да направя ли .5 стратегия?

Първо трябва да знаете, че това е стратегия само за играчи във войните. Второ, така осакатявате базата си. Няма да ъпгрейдвате дефенси, стени или да кукувате Арбалети, Инфернота и т.н., защото те имат огромна военна тежест:

war-weight-.5-strategy

Искаме да отбележим, че 200 точки се дават на една единствена стеничка. Така, че няколко стени достигат нивото на една Инферно кула! Това са данни от последния ъпдейт на играта и са с цел балансирането на .5 базите, защото по едно време бяха станали адски силни.

Единствените неща, които трябва да ъпгрейдвате при .5 стратегиите са:

  • Армията
  • Героите
  • Клан Касъла, Арми Кампа, Лабораторията и Спел Факторитата.

Военни Бази за .5 стратегии

На теория базите се са толкова сложни. Ако искате да сте 8.5, това означава реално, че сте ТХ 9 без нищо ново купено като дефенси или ъпгрейднати сгради. Много често играчите дори остават старите си ТХ 8 дизайни на базите си.

Повечето хора дори правят елементарни анти-3-звезди бази и с малко повече късмет може да източите 2-3 атаки от противника. Но в крайна сметка трябва да знаете, че макар да сте ТХ 9, базата ви си остава ТХ 8 и ще ви наричат ръшнат 🙂

Заключение

Все пак тази стратегия работи и може да се наблюдава много често. Единственият недостатък е, че изоставате с развитието на самото село и много често това ще ви създава проблем. Ако обаче Войните са единствената причина, по която играете Клаш оф Кланс, това е стратегията за вас!

SHARE

LEAVE A REPLY