Пускайте единиците си с ХИРУРГИЧЕСКА точност!

Пускайте единиците си с ХИРУРГИЧЕСКА точност!

3159
0
Facebook

Сигурни сме, че повечето от играчите на Clash of Clans вярват, че правилното пускане на единиците си е също толкова важно както и правилният им подбор. Разликата между двете и трите звезди може да се крие и в последния арчър, който пуснете. За това ние решихме да помогнем на нашите читатели в трудните стъпки до достигането на така важните 3 звезди.

Какво е да пускане единиците си с хирургическа точност?

Трябва да отбележим, че това не е тип стратегия а начин, който да използвате в стратегията си. Той може да пасне на абсолютно всички видове атаки. Тази техника помага за достигане на трите звезди във войните, но и често след като е усвоена се използва и във фарменето. Преди обаче да задълбаем в тази тема искам да ви показа трите различни начина да пускате единиците си в играта Клаш оф Кланс.

Тип 1: Всичко на едно място

Това е когато вие отивате с еднотипна армия да атакувате даден противник и изсипете абсолютно цялата си армия като държите пръста си на едно място. Много често те се съсредоточават на една мишена и се групират заедно.

Ето как изглежда:

hog-rider-spring-trap

Лошата страна на тази атака е, че тя крие много рискове и е свързана със късмета. Ако ударите някой капан, то вие ще претърпите много загуби. (Например Двойни Гигантски Бомби)

Тип 2: Пускане като стена

Този начин много прилича на първия с тази разлика, че си местите пръста от една точка до друга точка. Отново пускате по-голяма част или цялата армия, но съсредоточена върху определен обсег.

Ето как изглежда:

lavaloon-balloon-deployment

Всъщност изграждате една “стена” от войската си от широката страна на базата. Лошата страна на тази атака е, че можете да пуснете прекалено много единици, защото контрола им е по-слаб.

Тип 3: Хирургическо пускане

Това е типа пускане на точно толкова единици колкото е нужно за постигане на целта ви. Повечето от тях си имат определена цел – например премахването на определена защита или сграда за постигане по главната цел – 3 звезди. Пускате точна бройка, където трябва без да губите излишно единици.

surgical-hogs-in-goho

Хирургическо пускане за 3 звезди?

Хайде сега да се върнем на темата – защо хирургическото пускане е толкова важно за достигането на заветните 3 звезди? Важно е защото трябва да планирате атаката си толкова добре, че да ви стигне времето за премахване на войската от КК на противника и да съборите всичко до последната сграда. Постигането на 3 звезди при играчите от ТХ 10 и ТХ 11 е изключително трудно и всеки един аспект от атаката се разиграва максимално преди да нападнете. Времето на пускане на всяка една единица е от изключително значение.

Повечето атаки тип хирургическо пускане са на два етапа. Първият е премахването на определена сграда и брой сгради които пречат или ще отвлекат вниманието на главната част от атаката. Много често наблюдаваме този тип пускане когато имаме ГоХо или ГоЛаЛуун атаки. Там е важно премахването на някои дефанзивни сгради за да успеете да отмъкнете трите звезди.

Всяка една единица трябва да си има своя цел, но не само това, следващата цел на единицата също трябва да е планирана. За това Скритите Тесли може да объркат много атаката ако не предположите къде евентуално може да са.

Хоговете и балоните са типични единици, които трябва да се пускат хирургически.

Как да пускаме правилно хогове и балони?

Премахването на външни защити, които толкова много дразнят играчите е жизнено важно за успеха на атаката ви. Ето идеалната комбинация от единици, с които да го направите:

  • 3 Макснати Балона или Хога за сингъл дефенси (арч. кула или оръдие).
  • 4 от същите ако не са макснати.
  • 4 макснати Балона или Хога за сплаш дефенси (уиз кула).

Като цяло можете да използвате и други единици за хирургическо пускане и премахване на дефенси. Трябва обаче да планирате всичко перфектно.

SHARE

LEAVE A REPLY