Правилно разположение на капаните

Правилно разположение на капаните

1823
0
Facebook

Правилното разположение на капаните в играта Clash of Clans може да увеличи драстично успеваемостта на защитите ви. Капаните винаги са изненадващи за играча, но ако съумеете да ги разположите правилно ще са смъртоносна изненада.

Наземни капани

Изкуствения интелект на играта Клаш оф Кланс ви дава ясна представа как се движат единиците на противника. Това, което не можете да предвидите е какви точно ще са те и къде ще бъдат пуснати. Важно е обаче, че целта им е известна – центъра на базата.

Правилно разположение на Бомбите

Ако трябва да бъдем честни Бомбите са най-безсмисления капан в играта ако говорим за демидж. Единственото положително нещо когато бъдат активирани е, че изхвърлят единиците назад и така те трябва да ходят отново до целта си, което печели време.

bombs

Добро място за поставянето на бомбите е по ъглите на базата с надеждата, че ще убият Бомберите и така те няма да достигнат до стената. Разбира се зависи от нивото на самата бомба и на атакуващата единица. Друго добро място е да ги струпате до най-атакуваните от противници мини с Барбове и Арчери. Така ще можете малко да ограничите БАРЧ атаките. Има и трети вариант – да струпате всички 6 бомби на едно място (примерно там от където най-често ви атакуват) и да направите ефекта на една Гигантска Бомба.

Правилно разположение на Гигантските Бомби

Това е най-ефективният капан в играта Клаш оф Кланс щом се отнася до наземни единици. Гигантските бомби убиват почти всичко веднага. Не е добра идея да ги оставяте извън базата си, защото само една единица може да ги активира. Разполагането на двойните бомби зависят доста от това дали имате Инферно Кули или не. Ако още нямате е добре да направите базата си така, че да можете да сложите двойни Гигантски бомби заради Хоговете. Те са най-добрата защита от тази атака.

giant bomb hogs

Ако имате обаче инфернота е добре да сложите бомбите по такъв начин, че да избивате Маговете на противника, но в същото време да избегнете Големите. Ако ги сложите в страни от пътеката на Големите, ще имате шанс да хванете група Магове.

Правилно разположение на Пружините

Пружините са идеални за единици, които са съсредоточени в дефенсите ви, защото изхвърлят до 15 места от армията ви. Така ако сте ги разположили правилно може да се освободите от линията, която пази единиците за почистване. Ако сте по ниски ТХ нива е добре да направите “фуния” за единиците на противника. Така ще принудите Гигантите на противника да минат по определена пътека и така да изхвърчат.

sptings

Друг вариант е да ги пръснете из базата с цел да пречат пробиването на стената. Примерно по ъгли или изнесени стени. Ако базата ви е тип “TRAP BASE” където имате отворено пространство за примамка, то вие трябва задължително да ги разположите по такъв начин, че да изстрелят колкото може повече войници.

Въздушни капани

Въздушните капани са изключително полезни в подпомагането на дефенса ви да се справи с атаки тия ЛаваЛунион или ЛаЛуун. Бързото премахване на Лавата е особено важно ако искате дефенса ви да издържи.

Правилно разположение на Въздушните Бомби

Отново важи правилото да не ги поставяте извън базата си, за да не се активират от една единствена единица. Балоните и Минионите страдат доста от този вид капани за това е добре да ги сложите малко по-навътре в базата си.

Не слагайте Въздушните бомби преди Въждушната защита, защото те не правят почти нищо на Лавата. Премерете така обсега им, че да не се активират от нея, а от балони и други единици с по-малко здраве.

Правилно разположение на Въздушните Мини

Въздушните мини за разлика от бомбите правят много демидж и за това са перфектни срещу единици с много здраве като Дракона и Лавата. Винаги ги слагайте до Въждушната защита за да могат да им помогнат при свалянето на Лава Хаунда.

air mine lava

Не ги слагайте във вътрешността на базата, защото ако единиците на противника стигнат до там ще е вече доста късно за каквото и да е било. Отделно ако те са активирани точно преди единицата да бъде убита само се хабят. За това нашия съвет е да ги слагате във външния пръстен на базата ви точно до Въждушната защита.

Правилно разположение на Скелетите

Тук е вече въпрос на вкус дали искате скелетите да бъдат сложени на Въздух или Земя. Може и да ги миксирате, но повечето играчи си избират всички да са в един тип. Най-простото правило е ако сте по-нисък ТХ да са на земя. Ако сте ТХ 9, 10 и 11 в ниските лиги отново на земя. Ако сте ТХ 11 във високите лиги по-добре на въздух. Не ги слагайте до Клан Касъла ви. Ако го направите давате възможност на противника ви да избие скелетите заедно с другите единици с един Пойзън Спел.

Разположете ги в три края на базата си във външния пръстен ако са на земя или по навътре ако са на въздух.

Ако имате идея и предложение не се срамувайте да оставите коментар. 🙂

SHARE

LEAVE A REPLY