Правилно използване на Хейст Спела

Правилно използване на Хейст Спела

1797
0
Facebook

Хейст Спела е третата магия от Дарк Спел Факторито и прави единиците ви бързи като вятъра. Много хора го оприличиха на Рейдж Спела, но той всъщност има няколко предимства и недостатъци. В тази статия ще се опитаме да ви обясним как правилно да го използвате и защо не трябва да се сравнява с Рейджа.

Как работи Хейст Спела?

Тази магия има само един фокус – да направи единиците ви по-бързи. Но Рейджа прави същото, защо ми е тогава още една магия, която да забързва единиците ми? Да ама главната цел на Рейджа не е бързината, а увеличения демидж. За това ако се целите в по-бързо предвижване на Гигантите или Балоните, по-добре да си вземете Хейст. Той увеличава скоростта им повече отколкото Рейдж Спела. За сравнение 1-во ниво Хейст увеличава скоростта на единиците ви толкова колкото макс Рейдж. А последно ниво на Хейст Спел прави единиците ви два пъти по-бързи от последно ниво Рейдж Спел.

haste-spell-stats

Ето едно сравнение между двата спела, което ще ви покаже нагледно каква е разликата:

  • Рейдж Спела има по-голям радиус от Хейст Спела.
  • Хейст Спела забързва повече единиците ви от Рейдж Спела.
  • Хейст спела отнема само 1 място от това за магиите, но не усилва демиджа на единиците ви.

haste-spell-action

За какво да използваме Хейст Спела?

След като вече уточнихме какво може да прави тази Дарк магия е време да разберем за какво може да се използва най-добре. Очевидно с него ще искате да направите по-бавните си единици бързи и така да намалите времето, в което “пътуват” до следващата си мишена. Ето няколко случая, в което можете да използвате Хейст Спела:

Направете Балоните си по-бързи.

След представянето на Духалката балоните се изправиха пред нов сложен проблем. Просто нямаха шанс да се предвижат където и да било когато попаднат в обсега на Духалката. С тази магия вече можете да си помогнете в такива случаи. Някога опитвали ли сте се да премахнете максната духалка с балони? Почти е невъзможно ако не използвате Хейст.

Ето две причини, заради които да използвате Хейст Спел с балони:

  1. Най-голямата слабост на Балона е скоростта на предвижване. Така им помагате много.
  2. Балоните правят много демидж и без да използвате Рейдж Спел.

Втората точка е много важна. Ако разгледате демиджа на Балоните сами ще установите, че те почти винаги ще свалят сградите с един удар, особено ако са два-три групирани наведнъж. Те просто нямат нужда от усилване на демиджа. Единственото, което им куца е бързината.

Използвайте Хейста с Дракони.

Драконите също са доста бавни единици и биха се комбинирали добре с Хейст Спела. Има обаче един основен проблем. Те не се групират така добре както Балоните и често тръгват по своя собствена пътека. За това трябва да имате повече от 2-3 хейста, за да може да ги пуснете на всички малки групи от дракони. Ако атакувате често само с дракони тази магия ще ви е много полезна.

Комбинирайте Хейст Спела с Големи и Лави.

Това са две единици, които не правят много демидж, единствената причина да се пускат е, че отклоняват огъня от другите ви единици. Лошото в този случай обаче е, че Големите са много бавни и другите единици като Валкири често ги изпреварват и дефенса започва да ги стреля. За това е добре като видите, че големите са се замотали някъде и другите ви единици напредват, да пуснете един Хейст за по-бързото предвижване на Голема. Така той ще може да отклони отново огъня към себе си.

SHARE

LEAVE A REPLY