Правилно използване на Пойзън Спела

Правилно използване на Пойзън Спела

1710
0
Facebook

Пойзън спела е първата магия от Дарк Спел Фактори-то, който беше представен в играта Clash of Clans през 2015 година. Тази магия вече претърпя една промяна в края на година, за да стане по ефектива и използвана от играчите. Тук ще ви кажем как да се възползвате максимално от Пойзън Спела и да го прилагате правилно в атаките си.

Как работи Пойзън Спела?

Пойзън спела прави демидж на единиците на противника, който атакувате, било то от Клан Касъла му, скелети или Герои. Той не засяга вашите единици по никакъв начин. Също така Пойзъна забавя хода и стрелбата на войниците защитаващи противника. Тази магия най-често се използва за отстраняване на единиците от замъка на играча, който сте избрали да атакувате. Пойзъна прави все повече и повече демидж колкото по-дълго засегнатите от него единици стоят под влиянието му. Ако сте го направили на ниво 4, той може да направи общо 2000 демидж на дадена единица.

Внимавайте, ефекта му (засилването на демиджа) не се влияе от времето на самия спел, а на единицата попаднала в него. Примерно ако са минали вече 7 секудни от спела и дадена единица попадне в обхвата му, то тя няма да получи моментално силния демидж а започва да се усилва, все едно е пуснат току що. Това е тънкост, която трябва да имате предвид когато атакувате.

Poison Spell level

Защо Пойзъна е по-добър от Светкавиците?

Ето няколко причини:

  • Прави повече демидж стига единиците да са в обхвата му от самото начало.
  • Много по-добър контрол над площта, която засяга. Всяка светкавица е непредвидима.
  • По-евтин е и става значително по-бързо.

Преди Пойзъна да се появи в играта Клаш оф Кланс, атакуващите трябваше да групират единиците на противниковия СС в една точка, за да са сигурни, че светкавиците ще ги ударят точно. Сега това вече не е нужно и спестявате място за армията си, както и за магиите си. Не е лошо винаги да си носите по един Пойзън когато атакувате.

Как да използваме Пойзън Спела?

Главната идея на тази магия е да ви помогне да се отървете от единиците, които са в Клан Касъла на противника. Има три начина да използвате Отровата:

Срещу по-слаби войници в СС.

Ако от Клан Касъла на противника излязат арчери, барбериъни, магове или гоблини, то вие сте в идеална позиция. Просто пуснете магията над тях и изчакайте няколко секунди да ги убие.

Poison spell clash of clans archer

Има обаче няколко вида единици, които не можете да отстраните с един Пойзън спел. Това са висок левел Гиганти, Дракони, Пеки, Големи и Лави. Може да сте забелязали, че балоните не фигурират в този списък. Това е така защото те са най-на-кантар според левела, който са те и Пойзъна ви. Правилото е, че левела на балона трябва да отговаря на левела на Пойзъна си. Дори с висок левел на отрова не можете да убиете Дракон, но можете да му направите доста сериозен демидж ако стои през цялото време в кръга на действие.

Poison spell clash of clans dragon

Важно: Ако пускате няколко Пойзън спела един върху друг, скоростта на убиване ще се усили, но не демиджа им няма да се увеличи!

Премахнете Героите чрез Пойзън Спела.

Пазещите Кинг и Куин са винаги проблематични при атаките особено ако са навътре в базата и армията ви трябва да се справя с тях по средата на атаката. Ако обаче не ви се занимава с тях винаги можете да вземете със себе си 11 Пойзън Спела. Ако те са ниво 4 вие спокойно можете да убиете Куин или Кинг ниво 40.

Дори да не искате да взимате толкова много отрови, а сте сигурни, че куина на противника ще прави проблеми по време на атаката е добре да пускате по един когато тя е аткивна. Поне ще я забавите доста и тя няма да може да убие част от армията ви.

Проблем, който може да възникне по време на пускането на тези магии обаче може да се окаже факта, че героите ви постоянно се движат и така могат да излязат от обръча на действие и така да се спасят от демиджа му.

Клан Касъл в центъра на базата.

Много от добрите бази във войните имат централизирани Клан Касъли, които са много трудни за вадене и често не се знае какво има в тях. Лошото е, че трябва да се справите с единиците в него точно в разгара на атаката си, а това често крие изненади. Когато сте заети да пускате единиците си се чува знаменитият звук обозначаващ, че единиците на противника излизат от СС и се отправят към армията ви.

Тогава е добре да имате 2 пойзъна (1 при вас и един в СС). Така може да се застраховате при случаи когато единиците тръгват в различни посоки или се пръсват да нападат различни ваши единици. Тогава можете да реагирате по-адекватно и да убиете по-голямата част от тях преди да са докопали основата на войската ви.

SHARE

LEAVE A REPLY