Правилно използване на Земетръса

Правилно използване на Земетръса

1616
0
Facebook

Втората магия в Дарк Спел Факторито в играта Clash of Clans е земетръса. В тази статия ще се опитаме да ви покажем правилното му използване и как да извлечете максимума от действието му.

Как работи Земетръса?

Земетръса въздейства на сгради (без хранилища-та) и стени като отнема процент от тяхното здраве в зависимост от нивото на магията. Този процент може да е от 14% до 25% от оставащите (НЕ началните) точки здраве. Това означава, че няколко последователни земетръса на едно и също място ще намалят брой точки, който отнема всяка следваща магия. Т.е. ако кажем, че една сграда има 1000 здраве, то първия земетръс ще отнеме 25% или 250 точки оставяйки сградата с 750 точки здраве. Следващия земетръс върху същата сграда ще отнеме 25% от тези оставащи 750 точки, в случая 187,5 и т.н. Ако обаче дадена сграда е с останали 25% от здравето й в следствие на атака, един земетръс ще я унищожи напълно. Така ако използвате 2 светкавици върху Въздушна Защита и един земетръс ще можете да я унищожите. Това е по-удачният вариант тъй като тази операция ще ви отнеме 5 места за магии, а не 6 ако използвате 3 светкавици.

Освен това вече знаете, че 4 земетръса, от което и да е ниво събарят дори и най-високия левел ограда.

Как да пусна Земетръса?

Има противоречия относно точното пускане на няколко земетръса. Някои смятат, че е по-добре да се пускат един след друг, но само като е изтекло действието на предходния. А други мислят, че това не е от значение и ги пускат на едно. След много бройни тестове се оказа, че изчакването е абсолютно безсмислено и ефектът е еднакъв, само анимацията е различна. Тук идва и първият ни съвет – не изчаквайте действието на предходния земетръс, за да пуснете следващ. Не губете ценно време.

Ако искате да съборите ограда и да отворите максимален брой отделения в противниковата база е добре да пуснете една от тези магии и видите дали засяга всичко стени, които искате да съборите. След това да пуснете останалите три.

За какво да използвам Земетръса?

Много от нас се питат какво е приложението на Земетръса и за какво най-добре да го използвам. Ето топ начините да го приложите:

  • Колкото повече точки здраве има сградата, толкова повече земетръса й отнема. Използвайте го върху Таун Хол и Клан Кесъл. Здравето на ТХ 11 е 6800 точки. Ако пуснете Земетръс ниво 4 ще му бутнете 25% или 1700 точки!
  • Прави еднакъв демидж навсякъде, за разлика от Светкавиците. Ако искате да сте сигурни в действието му го пуснете над максимална концентрация от сгради и стени.
  • Има 4х демидж на стени и отваря повече пространство от Джъмп Спела. Да, 4 Земетръса от 1-во ниво бутат стена от 11 ниво.

Унищожавайте Въздушни Защити, Мортари и Инферно кули.

Не мислете, че можете да унищожите дадена сграда само с Земетръси. Това няма да се случи заради математиката на магията. Тя ще отнема процент от оставащото здраве на сградата. За това е добре да ги комбинирате винаги със светкавици. Всички знаем колко добре е да се отървете от Въздушната защита преди началото на атака с дракони. Това може да стане благодарение на комбинацията от тези две магии. Обикновено 2 светкавици и един земетръс свалят Еър Дефенса, но трябва да знаете, че всичко зависи от нивото на магиите и нивото на сградата.

Мога ли да бутна ТХ със Земетръси и Светкавици?

Не. Това е отговорът на този въпрос. Много от нас са се опитвали да наместим комбинация от тези два магии, за да го направим, но това е просто невъзможно. Каквото и да сме пробвали винаги остават около 30% здраве на ТХ и той не пада. Винаги ще ви е нужна подкрепата на армията ви, за да достигнете до звездата, която искате.

Ако имате препоръки или допълнения към тази статия, моля използвайте полето за коментарите по-долу.

SHARE

LEAVE A REPLY