Нов ТХ 9 – какво да ъпгрейднем първо

Нов ТХ 9 – какво да ъпгрейднем първо

4113
0
Facebook

Продължаваме със серията “правилно развитие” при определени Таун Хол Нива. В предната статия ви показахме приоритетите при ъпгрейдването на ТХ 8. Днес искаме да поговорим малко за Таун Хол 9, защото той е един от най-разпространените нива на ТХ в играта и е стъпка към висшата лига. За това е добре да се подготвени и да знаете какво да ъпгрейднете първо ако току що сте стигнали това ниво.

Правилното развитие на всеки един ТХ е изключително важно, за да можете да се насладите изцяло на играта. Атаките ще ви се получават по-добре, ще взимате повече ресурс и ще се развивате по-бързо. Трябва да имате предвид, че при ТХ 9 се появява една от най-силните единици в играта – Кралицата. Тя ще промени изцяло начина ви на атака ще ви помага да нападате по-силните играчи. Добре преди да пуснете ТХ 9 да се макснали ТХ8 иначе ще ви е много по-трудно.

Ако следвате стъпки, вие ще се развивате добре за нивото си и ще сте готови по-рано за вдигане на Таун Хола.

9yNRvde

Какво да ъпгрейдна първо?

1. Лабораторията. Това е първото нещо което трябва да пуснете веднага след като сте стигнали до ТХ9. Вече ще се в една много по-конкурентна среда и ще трябва да нападате по-силни играчи, които ще имат Кралици и силен дефенс. Вие трябва да сте подготвени за това със силна армия. За това ви съветваме маскимално бързо да започнете да вдигате армията. Това е най-важното нещо ако искате да се развивате правилно. Да не говорим за войните, при които вече ще ви изправя пред по-развити ТХ 9 за момента от вас.

2. Новите неща. На снимката по-горе можете да видите част от новите неща, които ще се появят в магазина веднага след като ТХ 9 е готово. Нашия съвет е да започнете лека полека да ги купувате. Те не отнемат много време и когато събирате ресурс за ъпгрейд са идеални да държите строителите заети.

3. Клан Касъла. В него ще можете да събирате повече армия и вече ще можете да се възползвате от по-силни единици като Голем и Лава, които изискват 30 места. Отделно за защита винаги са добре дошли малко повече войници. Това е важен ъпгрейд и се възползвайте максимално бързо. Атаките ви вече няма да са същите с един макснат голем или лава.

4. Арми Кемповете. Ще подсилите много нападението когато имате допълнително 20 места за войската ви. Това е важен ъпгрейд и не го бавете. Ще повишите много шансовете си за успешна атака ако имате повече войска.

5. Спел Фактори. Не само, че ще отключите един нов спел, но и ще увеличите мястото за магии. Т.е. ще можете да вземете още една магия със себе си когато нападате. Джъмпа е една перфектна магия за това ниво на ТХ защото стените стават все по-корави и трудно се преминава през тях.

6. Дарк Спел Фактори. Хейст спела е много важен за играчите от ТХ 9, които атакуват по въздух. Той ще засили много скоростта на единиците попаднали в кръга му. Много е полезен за балони. Ако не сте фен на въздушните атаки можете да прескочите тази стъпка.

7. Кралицата. Вече имате кралица и сте я тествали няколко пъти в атаките си. (Разбира се предполагаме, че сте си я купили още като ъпгрейда на ТХ9 е завършен). Тук е важно да споменем, че ъпгрейдването на героите ще е малко интересно. Трябва да се стремите да спазите следното правило:

 1. Ъпгрейд на кралицата до левел 10 нон стоп.
 2. Ъпгрейд на кинга до левел 10 след кралицата.
 3. Куина до левел 15.
 4. Кинга до левел 15.

8. Дарк Еликсир Сториджа. Дарка еликсира ще ви е нужен не само за ъпгрейдване на героите, но и за ъпване на армията. Важно е да събирате повече от този ресурс.

9. Дарк Еликсир Сонди. Ъпнете ги и тях. защото те са един добър източник на Дарк ако не се намира такъв при атаките.

10. Кинга. Малко по-горе ще видите как да ги редувате. Избягвайте да пускате и двата героя едновременно.

11. Арбалетите. Това е новия дефенс при ТХ9 и да, доста е силен. Идва малко по-скъпичак в началото, за това не бързайте, но евентуално трябва да се сдобиете с него.

12. Скелетите. Тези капани са изключително ефективни за това ниво.

13. Теслите. Те винаги изненадват противника и е добре да са ви на едно високо ниво.Особено срещу атаки с Пеки.

14. Уиз Кулите. Сплаш демиджа на Уиз Кулите е много ефективен срещу атаки с Барбове и Арчери.

15. Мортари. Подобно на Уиз Кулите и те имат сплаш демидж.

16. Въздушната защита. Не я оставяйте на ниското ниво. Много скоро ще ви нападат с дракони и балони. Трябва да сте подготвени.

17. Сънгъл демидж сградите. Оръдията и Кулите са една от основите в дефенса, но могат да почакат малко при ъпгрейда.

18. Стени. Не ги забравяйте. Успоредно със всички нови сгради и ъпгрейди, пускайте по една стена.

Кое да ъпгрейдна първо от армията?

Това вече изцяло зависи от стила на игра. Добре е да ъпвате това, с което най-често играете, но ние ви предлагаме следната прогресия:

 1. Арчър
 2. Барбериън
 3. Гигант
 4. Хийл Спел
 5. Голем
 6. Хог
 7. Пойзън Спел
 8. Земетръс
 9. Балон
 10. Лава
 11. Минион
 12. Вещица

Както вече споменахме тази поредица може да се промени според стила на игра. Но е важно лабораторията да не спира да работи. Използвайте елексира предимно за тези ъпгрейди. Силната армия ви е най-големия приоритет.

Ако сте харесали тази статия, можете да я споделите. Така ни помагате да се развиваме.

 

SHARE

LEAVE A REPLY