Нов ТХ 10 – Какво да ъпгрейднем първо?

Нов ТХ 10 – Какво да ъпгрейднем първо?

3397
0
Facebook

В сайта ClashofClansBulgaria.com започнахме една серия от статии, които да помогнат на току-що вдигналите Таун Хола си играчи. Така предаваме нашия опит и помагаме на играчите да се развиват максимално добре и правилно. Ето предишните постове от серията:

Няма нужда да напомняме колко важно е да се развивате правилно, за да се наслаждавате на играта максимално. Знаете колко е неприятно постоянно да ви нападат силни играчи и да не можете да направите нищо. Този дисбаланс се появява когато не знаете как се ъпгрейдвате след вдигане на ТХ.

При Таун Хол 10 вие вече влизате при лигата на все по-опитни и добри играчи. Предполага се, че отнема около година да макснете ТХ 9 и да сте спокойни когато пускате следващото ниво. Новите и така желани Инферно Кули се отключват именно на това ниво. Трябва обаче, да ви предупредим, че все още ТХ 10 и ТХ 11 не са напълно балансирани и ще претърпяват още доста промени за вбъдеще. Принципа на ъпгрейдите ще си останат винаги идентични, защото водят към една и съща цел – повече победи в нападение и повече защити.

Clash_Of_Clans_-_TH_10_Attack_strategy_-_BEST_WAR

Отново искаме да наблегнем на факта, че е добре да сте макснали напълно ТХ 9 преди да пуснете следващото ниво. Така вие ще се подготвени за това, което ви очаква.

Какво да ъпгрейдна първо?

1. Лабораторията. Веднага след като ъпгрейдна към ТХ 10 е готов, пуснете лабораторията към ниво 8! Важно е да имате подготвен работник за тази цел. Това се прави, защото вие не искате да забавяте дори и секунда вдигането на армията. Както знаем при ТХ 10 се отключват много нови нива на войската ви. За това е добре да започнете веднага. Вдигането на цялата войска за ТХ 10 може да отнеме месеци.

Нека споделим един трик със вас. Ако все още не сте макснали всички единици преди да пуснете ъпгрейда за ТХ 10 и да кажем, че са ви останали само 1 ниво на Барбериъна, то преди да пуснете Лабораторията – пуснете Барбериъна и веднага след това лабораторията. Това се прави защото докато ТЯ се ъпва, времето за ъпгрейда на Барба също върви. Така вие си спестявате 6 дни (времето, което отнема на Лаба да се ъпне). 🙂

За да видите какво да пуснете първо в лабораторията продължавайте да четете надолу.

2. Спел Фактори. Не се бавете с магиите. Знаете, че докато се прави вие няма да можете да използвате магии в нападение. По-добре да го направите сега отколкото по-късно. След като е готова вие ще имате Фриз Спел и още едно място за магии в битките. Няма нужда да казваме колко важно е това, нали?

3. Дарк Спел Фактори. Отново по същите причини е добре да пуснете и другия спел фактори, за да знаете, че сте готови с магиите възможно най-скоро.

4. Инферно Кули. Когато ви се освободи работник и сте готови с неща се захващайте веднага с Инферно Кулите. Това е най-добрата Дефанзивна сграда в играта. Дори и Игъла не може да се сравнява с тях. Това което ние препоръчваме е да оставите 1 работник само на инферно кулите докато не ги направите ниво 3. Редувайте ги постоянно и не спирайте докато не ги макснете за ТХ11. Просто не може да наблегнем достатъчно колко за важни.

upgrade-bangunan-coc-1

5. Клан Касъла. Тука може да се поспори дали първо да се вдигнат Арми Камповете или Клан Касъла, но решихме, че ще е по-добре да ъпнете замъка, защото той участва и в дефенса, което си е голямо предимство. А и Клан Касъла буквално е един Арми Камп ако се измерва в място за армията.

6. Арми Камповете. След КК е добре да ги пуснете и тях. Друго си е да нападате с още повече армия. 20 позиции могат да променят много неща в стратегията ви за нападение.

7. Дарк Еликсир Сондите. При ТХ 10 вие ще отключите 3-тата Дарк еликсир сонда. Ако те с вдигнати на макс за това ниво на кметството те ще произвеждат доста добро количество Дарк Еликсир, което ще е жизнено важно за някои ъпгрейди. Количеството, което можете да достигнете е 7200 Дарк на ден. Ако пресметнете това прави около 200к на месец! Така, че започвайте ги!

8. Героите. Не ги оставяйте. Добре е да ги пускате когато имате възможност. Това са най-добрите единици за нападение в играта Clash of Clans. Избягвайте да ги пускате едновременно, защото ще осакатите много атаките си. Редувайте ги постоянно. Знаем, че е трудно без тях, но си струва. Ниво 30 Куин е значително по силна от ниво 20. Със сигурност ще усетите голяма разлика.

9. Казармите, Дарк Казармите и другите не-дефанзивни сгради. Хубаво е да ги пуснете между другото, не само за да си имате всички единици, но и за да можете да дарявате на вашите съотборници. Не забравяйте, Клаш оф Кланс е отборна игра!

10. Третия Арбалет. След като стигнете до ТХ 10 вие ще имате и трети Арбалет. Добре е на този етап да го вдигнете на макс като другите.

11. Новите Оръдия и Кули на макс. Отново ще имате допълнителна бройка на добре познатите дефенси. Вдигайте ги на макс заедно с другите от тази група. Те са сингъл дефенси и това значително ще повиши защитата ви.

12. Скелети и Пружини. Вдигнете и капаните. Така ще изненадвате противниците. Какво знаете скелетите много добре отклоняват вниманието на Кралицата и на Краля, докато дефенсите ги стрелят. Да не говорим, че може да ги направите на въздух и така да проваляте много атаки на нападателите. Пружините ще изстрелват повече бройки в космоса.

13. Теслите. Тези сингъл таргет дефенси са изключително ефективни при ТХ 10. Повечето играчи ги пренебрегват и страдат много когато ги нападнат с Пеки. За това е добре да са ви на макс за това ниво на ТХ. Има много причини да ги ъпгрейднете. Една от тях е, че те отнемат 4 квадратчета (2х2), докато повечето дефенси заемат 9. Отделно можете да ги сложите навсякъде в базата си и противника не може да ги види. Може само да предполага къде са.

14. Уиз Кулите. Ниво 8 от този тип дефенс е изключително силен. Наскоро те получиха и ъпгрейд като увеличиха здравето им. Сплаш демиджа им е най-голямата сила. Те правят 48 демидж, докато Мулти Инферно прави 42. Така, че в известен смисъл може да се каже, че те са дори по-ефективни. Добри са и срещу въздушни атаки.

15. Въздушните защити. Те получават един мощен ъпгрейд когато ги вдигнете. От 280 демидж на 320. Той ви трябва при евентуално нападение от ЛаваЛуунион атаки като сваля по-бързо Лавата.

16. Останалите дефенси. Вдигайте постепенно всички останали дефенси на макс за това ниво включително и Духалката. Когато имате свободен работник може да ги редувате. Така няма да се затормозявате в много ресурс и ще успявате добре с организацията на времето си.

17. Капаните. Всички останали капани и добре да се ъпгрейдват след като сте направили всичко от гореспоменатите точки.

18. Стени. Това са едни от най-мразените ъпгреди, защото са адски скъпи и са много на брой. Не ги пренебрегвайте – те са изключително важни за правилното развитие на вашия ТХ 10.

Кое да ъпгрейдна първо от армията?

Колкото повече вдигате нивото на ТХ толкова по-разнообразна може да стане вашата армия. Всеки играч сам разработва стратегия, с която успява да надвива противниците си. За това не можем да ви кажем директно коя единица след коя да ъпнете.

Най добрия съвет, които можем да ви дадем е да направите анали за това кое е важно за вас. Ако искате да сте успешни във войните е, то вие трябва да правите по-скъпа армия. Следователно е добре тя да е на макс за нивото на ТХ, в което се намирате в момента.

Ако обаче фармите с евтина армия и искате да сте силни с нея е добре да я започвате възможно най-скоро.

Стила на игра определя кои единици да вдигате първо.

Ако имате препоръки или идеи, ще се радваме да ги чуем в нашата фейсбук страница. Не забравяйте да се абонирате и за нашия Ютуб канал!

SHARE

LEAVE A REPLY