Магии

Магии

Магиите или Спеловете както повечето играчи в играта Clash of Clans ги наричат се правят в Спел Факторито или в Дарк Спел Факторито. След ъпдейт през 2015 година от Суперсел пуснаха нови три магии, които се правят с Дарк Еликсир. Всички те обаче са в помощ на вашата войска при атаката над противниците. Превърнаха се в решаваща част за развитието на дадена атака, особено при играчите с по-високо ниво.

Спеловете постоянно се променят според новите версии на играта. Девелоперите променят времето за направа и цената. Сигурно ще ви е интересно да знаете, че в началото магиите се правеха със злато. Постоянното нагласяване на магиите балансира играта и я прави доста по интересна. Определени единици в играта се комбинират добре с някои от спеловете, а с други не чак толкова. Примерно безсмислено е да пускате Джъмп Спел на хогове. Правилната комбинация от магии и войска е жизнено важна за успеха на вашата атака. Друг важен аспект за правилното използване на спеловете е да предвиждате пътеката на войската ви и да пуснете магията в перспектива. Така вие ще използвате много повече от нея.

Броя Магии, които можете да вземете със себе си в битка е ограничен както и при войската. Максималният брой при най-висок левел Факторита е 11 позиции. Нормалните магии (тези с Еликсир) са 2 позиции всяка. Тези от Дарк Спел Факторито са 1 позиция всяка.

И двата вида магии се ъпгрейдват в Лабораторията.

За ваше улеснение сме разделили магиите на две групи:

I. Магии с Еликсир

  1. Светкавици (Lightning Spell)
  2. Хийл Спел (Healing Spell)
  3. Рейдж Спел (Rage Spell)
  4. Джъмп Спел (Jump Spell)
  5. Фрийз Спел (Freeze Spell)
  6. Клонинг Спел (Clone Spell)

II. Магии с Дарк Еликсир

  1. Пойзън Спел (Poison Spell)
  2. Земетръс (Earthquake Spell)
  3. Хейст Спел (Haste Spell)
  4. Скелетон Спел (Skeleton Spell)