Магии с Еликсир

Магии с Еликсир

Магиите с Еликсир се представят малко след първата версия на играта Clash of Clans и стават неизменна част от геймплея. В началото магиите отнемаха адски много време за тяхната направа – около 2 часа всяка и се правеха със Злато. С течение на времето обаче девелоперите на играта намериха доста по добър баланс като те се правят с Еликсир. Отделно на няколко пъти тяхното време беше скъсено, за да стане по динамично използването им.

Всяка една магия си има своето предимство при използването й в нападение. Нека да вземем светкавиците за пример. Те правят демидж на сгради и единици от Клан Касъла на противника. Лайтнинг Спела се използва повече от играчите в ниските левели на играта за унищожение на Въздушната защита при нападение с Дракони. В зависимост от нивото на магията и на Еър Дефенса, 3 броя биха унищожили една от тези Дефанзивни Сгради. Това дава видимо предимство при атаката с дракони. Преди представянето на Пойзън Спела, много играчи използваха Светкавиците за унищожение на единиците в СС на противника. След един от ъпдейтите през 2015 година беше добавено ново 7-мо ниво на този спел с цел да се стимулира отново използването, но за съжаление този ефект не беше достигнат.

Друга изключително широко използвана магия е Хийл Спела. Всяка единица попаднала в кръга на действието й бива лекувана с определен брой точки здраве в зависимост от нивото на магията. Много добре се използва с единици със средно здраве като Мага, Гиганта, Балона, Хога и други. Тези с повече здраве като Голем и Лава не усещат толкова ефекта й. Добре е при фармене да се пуска на Гиганти, за да удължи тяхното здраве и те да могат да свалят повече сгради.

Всеки играч независимо дали фарми или играе за купи използва рейдж спела. Той усилва и забързва единиците до такава степен, че те минават през базите на противниците за секунди. В зависимост от левела му, процентът, с който се засилва демиджа и бързината на засегнатите единици расте. Препоръчително е да изчаквате пускането им докато единиците не са стигнали центъра на противниковата база. Така те могат да стрелят на всички страни и ефекта му е подсилен.

Извличайки от името на Джъмп Спела става ясно, че той се използва за прескачане на стени. Жизнено важна магия ако нападате противници с висок левел на стените. Има много тактики за използването на този спел, но често най-предпочитаната е когато базата на противника е от затворен тип. Когато използвате въздушна атака не е нужно да носите със себе си Джъмп спел.

Фрийз Спела беше представен на по-късен етап от развитието на играта. Той сега е широко използван за замразяване на Инферно кулите, които са една от най-силните защити в играта. В зависимост от нивото на магията продължителността се увеличава. Той може също да замразява и единиците, които излиза от Клан Касъла на противника.

Магии с Еликсир:

  1. Светкавици (Lightning Spell)
  2. Хийл Спел (Healing Spell)
  3. Рейдж Спел (Rage Spell)
  4. Джъмп Спел (Jump Spell)
  5. Фрийз Спел (Freeze Spell)
  6. Клонинг Спел (Clone Spell)