Магии с Дарк Еликсир

Магии с Дарк Еликсир

Магиите с Дарк Еликсир (или спелове) са сравнително нови за Клаш оф Кланс. Те бяха представени заедно с ъпдейта за Дарк Спел Фактори през 2015 година. Докато се научат на правилното им използване много играчи се отказаха от тях, а други пък използваха само тях. Независимо от кой тип сте тези магии са вече част от играта и са в голяма помощ при атакуването на противници. След няколко ъпдейта, девелоперите успяха да ги балансират и така станаха още по-ефективни и интересни за употреба.

Ако вземем Пойзън Спела за пример, ще разберем, че той тотално измести светкавиците като убиване на единиците от противниковия Клан Касъл. Последно ниво на тази магия спокойно убива Маг, Вещица, Стрелец, Балон и прави значителен демидж на Драконите. Действието му се засилва с времето и за това трябва да сте търпеливи. Той не засяга вашите единици и сгради на противника.

Земетръса е начин на отнемете процент от здравето на противниковите сгради. Последен левел на тази магия маха 25% от здравето на засегнатите от него сгради. Да не говорим, че 4 спела от този тотално елиминират дори и последен левел стена. Много играчи го използват вместо добре познатия Джъмп Спел, защото отваря значително повече пространство и единиците по бързо достигат до целта си.

Хейст Спела в началото изглеждаше напълно безполезен, защото прилича много на Рейдж Спела от нормалните магии. Като го разгледате добре обаче става ясно, че той дава значително повече бързина на единиците, които засяга, а заема по-малко място от Спеловете с Еликсир. Той се използва много при нападенията с Балони. защото те са изключително бавни.

Магии с Дарк Еликсир

  1. Пойзън Спел (Poison Spell)
  2. Земетръс (Earthquake Spell)
  3. Хейст Спел (Haste Spell)
  4. Скелетон Спек (Skeleton Spell)