Кои капани да ъпгрейдваме първо?

Кои капани да ъпгрейдваме първо?

8026
0
Facebook

Капаните са една противоречива тема, която обърква много играчи в играта Clash of Clans. Някои казват, че това са най важните неща от дефенса, други, че изобщо не им трябват. В този пост искаме да ви помогнем и да кажем кои капани си заслужават и кои не толкова.

Как да ъпгрейдваме по-добре капаните?

Да ъп-вате капаните е като да ъпвате Скритите Тесли. По време на ремонта те стават видими за противниците ви. Може да си мислите, че това не е от особено значение и не правят никаква разлика при атаката.

Това обаче, не е цялата история. В повечето бази капаните са разположени симетрично един на друг и когато едната бомба е видима може много по лесно да се предположи къде са и другите. Така разкривате къде най-вероятно са скрити и другите капани.

За това първия ни съвет когато ъпдвате капаните си е да ги махнете някъде надалеч от базата си. Те така или иначе не правят нищо докато са в ремонт… По добре ги сложете в някой ъгъл докато станат.

Кой капани да ъпгрейднем първо?

Това е един много добър въпрос, на който всеки има собствено мнение. Ние просто ще изкажем нашето и в никакъв случай не искаме да го налагаме.

Във времето, когато сме играли Clash of Clans, сме установили, че най-честите атаки, които преживяваме са тези по земя. Т.е. всички единици в играта, които не летят.

За това първия ни съвет е да започнете с капаните, които засягат точно тези единици.

  1. Гигантските бомби (Giant Bomb)

Това е капана, който проваля най-много атаки според проучването, което проведохме във фейсбук през Октомври 2016 година. Те са идеални срещу магове и хогове. За това ви съветваме да се заемете с ъпгрейда има възможно най-скоро.

    2. Пружините (Spring Trap)

Тези капани са другите гаднярчета, които могат много сериозно да окажат влияние на изхода на дадена битка. Всички знаем колко лошо ни става когато видим 6-7 Валкира да излитат в космоса и нещата да тръгнат на зле. За това е добре да ъпнете тези капани след Гигантските бомби.

    3. Скелетите (Skeleton Trap)

Това е един много ефикасен капан, който наистина може да направи разликата между 2 и 3 звезди. Ние препоръчваме да ги направете на наземен режим и да ги вдигнете до макс нивото за ТХ, на който се намирате в момента. Добре е да ги разположите около центъра на базата ви, защото те отклоняват вниманието на атакуващите герои.

    4. Бомбите (Bomb)

Всеки от вас си мисли, че тези малки капанчета не са от голямо значение, но често те може да ви помогнат с премахването на уол брейкърите. Ако са разположени правилно със сигурност ще ви са от полза. За това не ги пренебрегвайте, а ги ъпвайте 🙂

    5. Въздушните мини (Seeking air mines)

Наскоро след ъпдейта през Октомври 2016 година, Хилърите отново започнаха да активират капаните и така играта се промени за пореден път. До този момент всички въздушни капани бяха скрити дълбоко в базите, но сега се изнесоха по външните краища. За това колкото по-скоро ги вдигнете, толкова по-лесно ще спирате така известните атаки като Куин Уолк или Болер Уолк.

    6. Въздушните бомби (Air Bomb)

Според нас това е последния капан, който можете да ъпгрейдвате, защото не е особено силен и не може да наклони везните особено много в играта. Да, със сигурност са полезни в дадени моменти, но те не са много.

SHARE

LEAVE A REPLY