Клаш оф Кланс база ТХ 8

Клаш оф Кланс база ТХ 8

4857
0
Facebook

След проучването, което проведохме в нашата фейсбук страница (резултатите можете да видите тук!) установихме, че най-много играчи на Clash of Clans са с ТХ 8. За това решихме да напишем специален пост с Клаш оф Кланс база ТХ 8, за да ви помогнем да си направите такъв дизайн, при който да не ви взимат много от ресурсите, а и да печелите защитите.

Бази за ТХ 8 можете да намерите навсякъде в нета, но ние ще ви представим изпробвани и доказали се дизайни, на които можете да разчитате.

Таун Хол 8 е вече първото по-сериозно ниво, в което се отключват доста нови нива на е дефенса и нови единици. Там вече влизате в по-сериозни лиги, където конкуренцията е по-силна. За да сте успешни освен силна армия ще ви трябва и една добре подредена защита. Това се прави, за да не ви взимат всичкия възможен ресурс и да обезсмисляте 1-2 атаки.

За това преди да си изберете дизайн трябва да решите няколко неща. Най-важното от тях е какъв ресурс искате да спестявате. Естествено Дарк еликсира е един от най-важните и трябва да е защитен. Обаче ще трябва да изберете дали Злато или Еликсир ви трябва повече.

Ето първата Клаш оф Кланс ТХ 8 база, която искаме да ви покажем:

Клаш оф Кланс база ТХ 8
Клаш оф Кланс база ТХ 8

Както виждате по-горе центъра на тази база е Дарк Еликсир Хранилището. То е най-добре защитената сграда и така противниците трудно биха могли да измъкват така ценения ресурс. Във вътрешния пръстен се помещават Таун Хола и Клан касъла. Забележете, че и ваденето на единиците е трудно, което винаги е предимство. При тази Клаш оф Кланс ТХ 8 база противника трябва да си избере страна, от която да нападне. Тези външни отгради примамват единиците да пообиколят малко преди да влезнат. Вижте и колко добре са разположени Въздушните защити. Така оформеният от тях триъгълник прави атаката с дракони значително по-трудна. Средния пръстен подканва единиците на атакуващия играч да обикалят и така дефенса ги убива.

Ето друг пример за добра Клаш оф Кланс ТХ 8 база:

Клаш оф Кланс база ТХ 8
Клаш оф Кланс база ТХ 8

Тази Клаш оф Кланс ТХ 8 база е от така наречения “анти-3-звезди” тип бази. Те се използват предимно за войните. Единственият недостатък за тази база е, че лесно може да й се направят 2 звезди. Стигайки 3 звезди обаче, може да се окаже много трудно. Клан Касъла е невъзможен за вадене, има двойни бомби за Хогове, големи разстояния за покриване. Това е една тествана и добра ТХ 8 база за война и е доста по -различна от нормалните, където центъра е Таун Хола. Виждате и, че самото разположение е доста нестандартно, което допълнително ще обърка противника.

Следващата добра Клаш оф Кланс ТХ 8 база:

Клаш оф Кланс база ТХ 8
Клаш оф Кланс база ТХ 8

Това е една класическа база за Таун Хол 8. Ако сте по-консервативен играч, това би бил перфектният избор. Хранилищата за злато и еликсир са пръснати, дарка е добре защитен, трудно се вади СС и т.н. Единственият недостатък на тази база е, че е много разпространена и играчите са й хванали цаката. Има и такива обаче, които си объркват атаката и армията им изчезва безследно.

Като цяло бази за ТХ 8 има много и можете да направите някоя интересна вариация на тези предложения. Спазвайте принципите обаче, които сме написали в началото на статията.

SHARE

LEAVE A REPLY