Кланове (Clans)

Кланове (Clans)

4561
1
Facebook

 1. Какво е Клан?

Да сте част от клан не е задължително, но е силно препоръчително за всички играчи на Clash of Clans. Клановете са група от играчи, които се обединяват да се състезават с други кланове по два начина. Единият е да вдигат Трофей и да се съревновавате с другите, а вторият е да се състезавате във Войните за бонус и престиж. Членовете на клана имат чат, в който могат да си говорят само и единствено с други членове. Трябва да знаете, че няма лични съобщения. Всичко, което пращате става видимо за абсолютно всички играчи в клана.

Можете да си дарявате единици (Донейт) един на друг като бройката на дарени/получени единици е видна в менюто на клана. Можете да имате до 50 члена в един клан като позициите са разделени на 4 – Лидер, Ко-Лидер, Елдер, Мембър.

 2. Как да се присъединя към клан?

За да се присъедините към даден клан, първо трябва да оправите Клан Касъла си. Това ще ви струва 10 000 злато и един свободен работник. Когато го оправите ще имате две опции – да създадете свой собствен клан, на който да сте лидер, или да се присъедините към съществуващ клан. Има няколко начина да се присъедините:

 1. Да видите клан, към който присъединяването е свободно (Anyone can join).
 2. Да изпратите рекуест към даден клан, който е само с покана (Invite Only).
 3. Да получите покана от даден играч от друг клан.

Има и друго нещо, което трябва да знаете – някои кланове имат минимални трофеи за присъединяване. Не може да се присъедините или да изпратите рекуест ако не сте покрили това изискване.

 3. Видове членове в клана.

Както вече споменахме малко по-нагоре в клановете има 4 вида членове: Лидер, Ко-Лидер, Елдер и Мембър.

Лидер

Лидерите са най-високия ранг в клана. Не е задължително вие да сте създател на клана, за да сте лидер, може друг да ви е направил такъв. Но ако искате да създадете чисто нов клан, то трябва да се разделите с 40 000 злато. След създаването на нов клан играча автоматично става 1-вия член и лидер на клана. Ето какви административни правомощия имат лидерите:

 1. Може да прави цялостни настройки на клана.
 2. Може да кани други играчи.
 3. Може да отказва на играчи, които искат да се присъединят. Ако клана е само с покана.
 4. Може да стартира и спира търсенето на военен съперник.
 5. Може да повишава или понижава други играчи в ранг Ко-Лидер и Елдер, както и да предаде лидерството на друг.
 6. Може да изпраща съобщения до всички членове на клана, които се появяват в кутията.   Icon_SendMail2

Ако лидерът на клана напусне, то Ко-лидера с най-голям стаж поема щафетата, ако няма Ко-Лидери, то най-стария елдер поема и т.н. Кланове без нито един член се затварят и изтриват. Единствената разлика между Лидера и Ко-Лидера е, че Лидера може да дава титлата Ко-Лидер на Елдерите. Няма други предимства освен престиж.

Ко-Лидер

Ко-Лидерите са вторите по ранг в клановете в играта Clash of Clans. Те имат всички правомощия както лидера и тяхната бройка зависи изцяло от Лидера. Много кланове лидера определя максималната бройка на Ко-Лидерите, за да не се изхабява тяхната тежест. Те също могат да стартират войни.

Лидерите трябва да внимават на кого дават тези правомощия, защото те имат правата да кикнат всички останали и да дадат Елдерска позиция на когото си поискат. Ко-Лидерите могат и да променят настройките на клана. За това Лидерите трябва да избират само доверени хора за тази позиция.

Елдер

Елдерите са третата по сила позиция в клановете. Това е респектираща титла, които ги откроява от мемберите или другите членове. Административните правомощия на Елдерите е да приема нови играчи в клана и да киква мемберите. За разлика от Ко-Лидерите обаче, Елдерите трябва да изчакват 20 минути преди да кикнат втори играч. Те не могат да правят мемберите в Елдери.

Повечето елдерски позиции се печелят с лоялност и добър донейт, както и редовно участие във войните. В един клан може да има колкото поискате Елдери.

Мембър

Мембъра е първоначалната позиция когато се присъедините в някой клан и няма никакви правомощия.

 

 4. Инфо страница на Клана

Натискайки този бутон InfoButton горе в дясно на чата на клана ще отвори инфо страница на клана. В тази страница можете да намерите информация за клана като брой трофеи (които определят ранг-а на клана), описанието, спечелените войни, брой членове, нужните трофей за присъединяване, локация и списък на членовете. Под името на даден играч, можете да видите и позицията му в клана. Ако играча е нов за клана, тогава излиза надписа “NEW” с червени букви под името му.

Ако нямате клан то натискането на този бутон ще ви даде опцията да създадете или да се присъедините към някой клан.

 5. Клан Чат

Когато се присъедините към даден клан ще можете да си обменяте съобщения с всички членове. Всички скорошни съобщения дори и тези, които са изпратени преди вашето присъединяване са видими. Там можете да видите, кой е приет, кикнат или повишен. Също така можете да видите ако някой напусне клана и дали Лидер или Ко-лидер е стартирал война.

 6. Създаване на нов Клан

Ако предположим, че Клан Касъла е оправен, то даден играч може да създаде нов клан по следния начин:

 1. Изберете името и символа на кланаClan Creation
 2. Напишете описание или правилата на клана
 3. Изберете статуса на клана – дали е отворен, с покана или затворен
 4. Настройте бройката трофеи, които се изискват за присъединяване
 5. Изберете честотата на войните
 6. Изберете локация на клана
 7. Платете 40 000 такса

 

 

В тази секция можете да откриете още:

 1. Тип Кланове (Clan Types)
 2. Ниво на Клана (Clan Perks)
 3. Точки на Клана (Clan XP)
 4. Ранг на Клана (Clan Rank)
 5. Войни (Clan Wars)
SHARE

1 COMMENT

 1. Как да стана co leader в един клан как да обясня на leaderа как да ме направи защото незнае нито аз

LEAVE A REPLY