Трофеи (Trophies)

Трофеи (Trophies)

2270
0
Facebook

Трофеите са основата, на която се печели статуса в играта Clash of Clans. Има ранг листи и статистика където чрез тях можете да печелите позиции и да се изкачвате нагоре. В България, както и другите държави има локална ранг листа, в която да се състезавате.

Печеленето или губенето на битки имат ефект върху броя на трофеите, които притежавате. Загубата или победата на вашия дефенс докато ви няма също променя броя им. Всеки клан си има ранг листа, чиито места се определят от броя на трофеите на различните членове в него. Те са определящи и за Ранга на Клана.

Трофейте оказват най-голямо влияние в търсенето на противник в Мултиплеър играта.

Много от нас се питат как точно играта Clash of Clans изчислява колко трофея да ни даде при победа. Също така на каква база избира противниците, които да атакуваме. Ето както казват от Суперсел по този въпрос:

Първо трябва да знаем, че критериите за избиране на противник е сложен алгоритъм, който селектира главно по броя на купите които даде играч има. Примерно ако сте на 1500 купи алгоритъмът на Клаш оф кланс ще избере противник с –+ 300 купи (по информация на последен ъпдейт със такива спецификации). Следващия критерий е левела на Таун Хола (Town Hall). Максимално допустима разлика в левела на противниковия ТХ може да е 3. Т.е. ако те ТХ 10 няма да ви се падне играч с по нисък левел 7 ТХ.

Точния брой на трофеите (купите) варира според точките на двамата играчи (напомняме че всяко едно нещо във вашето село се равнява на определен брой точки, които се използват и от алгоритъма за намиране на противник във войните). Второто, което определя броя на купите, които ще спечелите/загубите се определя директно от броя на трофеи на противника. Ето проста таблица, която визуализира всичко:

Победа Загуба
Противник с повече трофеи от вас Печелите много трофеи Губите малко трофей
Противник с по-малко трофеи от вас Печелите малко трофеи Губите много трофей

Финално броя на купите които ще вземете от противника се определя и от звездите, които ще направите при атаката си. Когато решите да атакувате някой, в горния ляв ъгъл се изписва максималния брой трофеи, които можете да спечелите, но това зависи изцяло от вас. Примерно ако максимално можете да вземете 21 купи, но направите само една звезда при победата, то ще получите само 7 трофеи.

За да стимулират играта за трофеи от Суперсел са направили и награда за топ клана на световно ниво. Играчите се състезават за купи и така прибавят към резултата за техния клан. Наградите са следните:

  1. Първо място – 50 000 джема (Разпределени по 2 500 на топ 20 играчи)
  2. Второ място – 30 000 джема (Разпределени по 1 500 на топ 20 играчи)
  3. Трето място – 15 000 джема (Разпределени по 750 на топ 20 играчи)

Интересно:

  • Има много кланове в България, чиито съотборници обичат да си правят състезание, кой ще стигне повече купи за определено време.
  • Не можете да имате трофеи под 0 броя.
  • Максималният брой трофеи, които можете да спечелите е 59. Това е само в атака за отмъщение (Revenge Attack)
SHARE

LEAVE A REPLY