Как да фармим след последния ъпдейт на Clash of Clans

Как да фармим след последния ъпдейт на Clash of Clans

1634
0
Facebook

Мина вече седмица след големия ъпдейт на играта Clash of Clans, в който представиха Таун Хол 11 и много други противоречиви промени и всеки се пита как да фармим след ъпдейта. Както повечето играчи по света така и ние от Clash of Clans Bulgaria сме на мнение, че с този ъпдейт от Суперсел направиха играта много по-непривлекателна. Има няколко основни проблема с сегашната версия на Клаша и за съжаление от Суперсел не казват нищо по въпроса.

Както вече сигурно сте забелязали фарменето в играта става невъзможно. Инвестирате много ресурс за армия, а противниците, които нападате едвам покриват разходите за търсенето. Проблем е и правилното намиране на даден противник (matching). Сигурно ви се падат много по-силни от вас с малко ресурс. Така е за съжаление при всички за момента. Явно новата версия на Clash of Clans е още много бъгава.

Тук ще се опитаме да ви дадем няколко съвета как да оцелеете в новата Clash of Clans v2.0 както я наричат противниците на ъпдейта:

 1. Хаосът, който е в момента засяга развитието на много играчи поради огромната липса на ресурс. Вече не можете да защитите и трите си ресурса едновременно, за това нашия първи и най-важен съвет е да построите базата си така, че да защитавате усилено един от тях. След като сте избрали например злато и събирате за ъпгрейда на дадена сграда, то второ следва да намалите количеството на другите 1 или два ресурса. Например представете си че имате 5 милиона злато и 6 милиона еликсир. Ако някой ви напада ще може да ви отмъкне по 400к ресурс от двете. Но ако имате 5 милиона злато и 1 милион еликсир, то атакуващите ще виждат, че ще могат да вземат 400к злато и 100к еликсир. Естествено това е много по-непривлекателно за тях и могат да ви пропуснат. За това дръжте нивото на ресурса, който не ви трябва ниско.

 2. След като ТХ вече се счита за ресурсна сграда следва да го приберете и защитите толкова добре колкото другите си Хранилища. Запомнете, че бази, които защитават добре Дарк Еликсира не могат да защитят другите ресурси и обратно. За това избирайте добре както искате да ъпгрейдвате и събирайте само този ресурс. вече не може да се събират едновременно толкова лесно.

 3. Атакуването е друга основна част от фарменето. След като снайпването на Таун Хола е вече невъзможно всички ние трябва да се бием усърдно за ресурса, който можем да откраднем. Тъй като всички играчи в Clash of Clans са се съсредоточили в защитаването на златото, еликсира или дарка ще ви са нужни много по-скъпи армии за фармене след ъпдейта на играта. Стратегии като БАМ или БАРЧ са вече неефективни. Ще се наложи да се разделите с малко повече еликсир за по-скъпа и издръжлива армия. Това всъщност е второто нещо, което дразни много хората. От Суперсел искат да атакуваме усилено, но не направиха нищо за намаляването на времето за праване на различните единици както и цената им.

 4. Лигата, в която се намирате може да не е подходяща за вас. В последно време играчите от нашия клан смъкват ударно купи и слизат чак до бронза в търсене на ресурс. Истински хаос е в момента и купите нямат никакво значение. Можете да откриете много често играчи с ТХ 10 и 11 в бронз, които търсят същото като вас.

Следвайте съветите ни за сега и ще успеете поне малко да посъберете нещо. Ние очакваме официално писмо от Суперсел, в което да обяснят какво възнамеряват да направят по въпроса.

SHARE

LEAVE A REPLY