Как да убием Лавата в Клан Касъла

Как да убием Лавата в Клан Касъла

1644
0
Facebook

Пойзън Спела промени тотално разнообразието на единици, които можете да дарите за успешна защита. Той може да убие повечето войници и така за предпочитане в донейта се превърна Лава Хаунда. Това е най-често срещаната единица при играчите от ТХ 10 и 11, които имат поне 30 места в замъците си. Сама по себе си Лавата не прави кой знае колко демидж но е способна да ви развали атаката ако не внимавате.

Какво да правим когато има Лава в Замъка?

Сигурно няма да се изненадате ако от Клан Касъла на противника изскочи Лава по време на битка във войната. Знаете какво ще се случи и ще трябва да се справите с нея. Повечето клашъри ще си продължат с атаката без да й обърнат особено много внимание, защото не прави много демидж. Това е грешка. Ето защо:

  1. Тя ще забави войниците ви защото те се съсредоточават в това да я убият.
  2. Лава Пъпс могат да убият доста от единиците ви за почистване.

Да игнорирате Лавата в Клан Касъла може да се окаже фатално ако използвате Магове, Балони и Хогове в композицията на армията си.

lava v zamyka

Тук стигаме до следната дилема. Да използваме Дракон или Магове да я убием? Ако решим да спретнем един дракон само за нея ще използваме много място за армия и той може да не се впише в общата ни стратегия. Ако използваме Магове вместо това ще е по лесно да я убием, но Лава пъпс ще ги унищожат.

Сега ще ви покажем стъпка по стъпка какво да правите:

Опция 1: Примамете Лавата преди атаката

Вече разбрахме, че проблематични могат да се окажат Лава Пъпс, които се пръсват доста по картата и избиват единиците ви. За да се справите с този проблем е най добре да примамите лавата в единия ъгъл на бойното поле. Пуснете единиците си (Куин и магове) точно под нея. Лавата не прави сплаш и няма за какво да се притеснявате.

Наблюдавайте внимателно здравето на лавата и когато то достигне около 20% пуснете един Пойзън Спел. Лава пъповете ще се насъберат на едно, защото сте ги примамили в единия край и пойзъна ще ви помогне да ги избиете. Можете да използвате Арчери и Магове или каквото имате свързано със стратегията ви за нападение.  Така ще е много по лесно и бързо да се оправите с лавата.

Важно: Можете да пуснете и другите си единици след Пойзъна, те няма да пострадат от дефенса, а само ще помогнат на атаката ви.

Опция 2: Игнорирайте Лавата

Единственото важно нещо, което трябва да знаете, когато започнете направо атаката си над дадена база е да пуснете големите напред за да отвлекат вниманието на Лавата. Те няма да усетят нейното присъствие изобщо. Запомнете обаче, че когато тя започне да умира трябва да сте готови с Пойзъна. Той ще забави стрелбата на пъповете и така маговете ще могат спокойно да се справят с тях.

SHARE

LEAVE A REPLY