Как да се справим с Eagle Artillery-то

Как да се справим с Eagle Artillery-то

1730
0
Facebook

Ийгъл Артилерията е ексклузивният дефенс за Таун Хол 11 в играта Clash of Clans. След ъпдейта в края на 2015 година, когато го представиха, малко играчи го имаха, но те всички го избягваха при нападението. Няколко седмици след това обаче Ийгъл Артилерията беше често срещата из ТХ 11 базите, но все още нещо не беше както трябва. След ъпдейта през Януари 2015 той се превърна в кошмара, който трябваше да е още от самото начало – вече прави 3х повече демидж на Големи. В тази статия ще разискваме как да се справим с този дефенс успешно, за да избегнем тоталното унищожение на армията ни.

Как работи Eagle Artillery-то?

Нека започнем от самото начало и обясним как работи този дефенс в Clash of Clans. Ето няколко специфики:

  • Активира се само след като сте пуснали 150 места от армията. (Всеки герой е по 25 места, всеки нормален спел е 10 места и всеки дарк спел е 5 места).
  • Стреля по 3 волета/снаряда, всеки от който прави по 250/300 демидж на всеки 10 секунди. (За големите демиджа е 750/900 на снаряд!).
  • Има мъртва точна от 7 квадратчета в обсега, но след тях покрива цялата база.

Също така той се фокусира над единиците, които са в групи с най-много общо здраве. Таргетира Големи, Лави, след това започва Героите и т.н.

Не може да надхитрите Eagle Artillery-то!

Както вече споменахме този дефенс се активира като пуснете 150 места от армията си на бойното поле и съсредоточава огъня си към местата с най-много здраве. Нещата, които не работят са:

  • Да пускате миксирани Големи и Барбериъни и да се надявате Ийгъл-а да се цели в барбовете. Това няма да стане! Той ще атакува само Големите докато те са живи. Същото важи и за Лавите и Балоните. Миксирането на армията няма да проработи срещу този дефенс в Клаш оф Кланс!
  • Някои си мислят, че ако имате 5 Голема и пуснете първо един след това още един и след тях 3 наведнъж, Ийгъл-а ще се цели в първия Голем, който сте пуснали. Грешка! Той ще се насочи автоматично към групичката Големи, защото се концентрира над местата с най-много здраве, както вече казахме.
  • Ийгъла е умен. Ако първият снаряд убие мишената си, то той веднага пренасочва останалите два на следващата мишена.

Eagle Artillery impact

Както сигурно вече ви стана ясно Ийгъл Артилерията е доста силен и умен дефенс. Но все пак има начини да го победите ако следвате съветите, които ще ви дадем.

Как да победим Eagle Artillery-то в Clash of Clans?

Първо на първо препоръчваме горещо ТХ9 да не напада ТХ11. Не, че не е невъзможно, но не е много умно. Съветваме ви ако имате добре развита армия за ТХ 10 или ТХ 11 да се впускате в атаки над този дефенс. Има много стратегии, за които ще говорим в следващите редове. Те ще ви са полезни ако спазвате някои прости препоръки.

Ийгъл Артилерията срещу GoWiPe/GoWiWi.

В ядрото на двете атаки е използването на единици, които да обират огъня, докато останалите единици зад тях чистят сгради. Преди ъпдейта през Декември 2015 в клаш оф кланс с представянето на новия дефенс беше лесно. Пускаме големите както си искаме и след това магове/вещици зад тях. Сега обаче е малко по различно. Вече трябва да пускате Големите един по един и да внимавате да не се съберат на едно и да ги изгубите всичките още в началото на атаката си. Друго нещо, за което трябва да сте нащрек е другите единици да не влезнат в обсега на сплаш демиджа.

Eagle Artillery and Golems

Вече не е лоша идея да донесете допълнителен Фрийз Спел за Ийгъла. Внимавайте как го пускате защото времето през атака му е 10 секунди! Не го пускайте по време на тази 10-секундна почивка. Не го пускайте и докато стреля, защото снарядите са вече във въздуха и ще попаднете в тази 10 секундна пауза. Имайте предвид, че атакуването на ТХ11 с Ийгъл Артилери ще е много трудно без Гранд Уарден и неговото абилити.

Ийгъл Артилерията срещу BARCH/BAM.

Когато фармите с тази атака ще имате само един много сериозен проблем – героите ви ще умират много бързо. Това става така, защото Ийгъла се цели в единиците или групичка от единици с най-много здраве.

Въпреки това ако искате да нападате с тази конфигурация ще трябва да пускате единиците много раздалечени един от друг, заради сплаш-а. Използвайте героите си по средата на атаката и ги пуснете веднага след последния изстрел на Ийгъла. Така ще си спечелите 10 секунди за героите ви да достигнат Дарк Еликсир Сториджа например. Все пак може да носите и един Фрийз спел.

Ийгъл Артилерията срещу Гиганти и Гоблини.

След ъпдейта за ТХ 11 Гоблините се завърнаха в играта с пълна сила. Те вече правят двоен демидж на Клан Касъла и на Таун Хола. Бързината им също се използва успешно и за мините.

Лошо се получава когато гигантите се групират върху даден дефенс. Така те могат да изчезнат много бързо. Трябва да предвидите накъде ще тръгнат и да пуснете Хийл Спел преди ударите на Ийгъл Артилерията. Отделно е добра идея да ги пръснете малко из картата. Не да ги пускате един след друг.

Ийгъл Артилерията срещу BalooNion.

Ако използвате Балони и Миниони за фармене, то тогава вие няма да забележите много присъствието на Ийгъл Артилерито, защото балоните измират бързо и без това. Въпроса е да направите така, че Минионите да достигнат до Хранилищата и мините преди балоните да паднат. Лошото е като пуснете и героите, защото този дефенс ще се прицели в тях и те бързо ще паднат. Това което ви съветваме е да действате бързо с тази атака и да използвате Рейдж Спел за балоните, които да обхванат и Минионите. Героите се използват за достигане на Дарк Еликсир Хранилището.

Eagle Artillery and baloons

Как да използваме Героите си?

В много от атаките ни героите са решаващия фактор дали атаката ни ще се увенчае с успех или ще се провали напълно. Те са изключително важни, но и стават лесна мишена за Ийгъл Артилерията по-скоро отколкото си представяте. Единственият им плюс, който може да се използва срещу този дефенс е абилитито им.

Това е и най-важната точно, когато нападате бази с Eagle Artillery – точното време на пускане на абилитито. Сега ще разгледаме какво точно да правим с всеки от героите ни.

Кралицата

Трите снаряда на Ийгъл Артилерията правят 750 или 900 демидж (в зависимо от нивото на дефенса) върху Куина. Тя може да оцелее след тези удари само ако е 12+ ниво и ако не поема огън от други дефенси. Абилитито й ще излекува един от тези три удара и за това трябва да сте много бързи с пускането му. Активирайте го веднага след първия снаряд иначе ще рискувате да я загубите или да няма ефект. Ако вече е на 60% здраве е добре да го активирате преди първия удар.

Eagle Artillery and Queen

Кинга

Този герой има по-добри шансове за оцеляване срещу Eagle Artillery-то. Лошо става единствено ако го пуснете с първата линия от атаката ви, защото веднага става мишена. Той ще оцелее след 3-те снаряда ако естествено не е подложен на огън от други дефенси. Може спокойно да изчакате здравето му да падне под 50%, за да активирате абилитито му. То ще излекува поне 2 удара от ийгъла.

За съжаление Кинга винаги е подложен на тежък огън и за това трябва много да внимавате с неговото здраве. Ако го пуснете заедно с Куина, тогава Ийгъла ще се цели първо в него.

Гранд Уарден

За съжаление Гранд Уардена не може да оцелее след трите удара на Ийгъл Артилерито. Ако то се прицели в него задължително активирайте абилитито му. Имайте предвид, че Life Aura-та не лекува героя и единиците в обсега й. Ако той е пуснат заедно с другите герои и единици, той рядко става мишена за този дефенс.

Eagle Artillery and Grand Warden

Заключение

Надяваме се, че след прочетеното няма да ви е толкова страх да нападате бази с Eagle Artillery. Ако следвате тези прости съвети ще успеете с лекота срещу него:

  • Пускайте единиците си с много здраве далече една от друга.
  • Ако използвате Големи носете и Фрийз Спелове. Пускайте ги в точното време.
  • Наблюдавайте героите си и използвайте правилно абилитата им.

Ако имате наблюдения и препоръки, можете да ги споделите в секцията с коментарите.

SHARE

LEAVE A REPLY