Как да се справим с пазещите герои

Как да се справим с пазещите герои

1719
0
Facebook

Героите на противника в играта Clash of Clans могат много лесно да съсипят атаката ви ако не сте подготвени да се справите правилно с тях. Особено ако те са висок левел можете да очаквате сериозна съпротива. Правят много демидж а и здравето им не е малко. Нищо не може да ви подразни толкова колкото да видите една хубава атака да се проваля заради пазещ герои. Искаме да ви помогнем с това как да се справите правилно с героите на противника ви.

След ъпдейта през Декември 2015 в играта вече има 3 героя. Нека ги разгледаме поотделно:

Кинга (Barbarian King)

Той не е особено опасен за атаката ви, но може да създаде проблеми ако остане жив по време на “почистването” на базата. Много ще е зле ако се изпречи на пътя на вашия Куин. Ще попаднете в беда също ако на вашите войници им отнеме много време да го убият. Това е така защото той има доста здраве, а през това време дефенса на противника ви избива. Трябва да внимавате много какви единици ще пуснете да се справят с него, дори е възможно да предвидите и един спел ако нещата се влошат.

Куина (Archer Queen)

Куина е най-опасния герой от всички защото тя прави много демидж и има голям обсег. Често ще попадате в ситуации, в които тя ще може да стреля през оградите, а вие не можете дори да я достигнете. Балоните са най-засегнати от нея, защото има малко здраве и се предвижват бавно. Те също така не я целят, а се насочват към близкия дефенс. Така тя ги сваля от небето спокойно.

Гранд Уорден (Grand Warden)

Неговата сила не е толкова демиджа, който прави над единиците ви, а допълнителното здраве, което придава на защитаващите герои и Клан Касъл. Отделно обсега му е доста голям и може да нанесе щети над единиците с по-малко здраве като Маговете.

Относно нивото на героите

Естествено нивото на героите, които защитават противниковата база е от изключителна важност. Макснатите герои са много трудни за убиване, а и докато го направите можете да страдате от доста загуби. Герои под 20-то ниво не са чак толкова опасни и дори са често игнорирани от играчите. Все пак не ги подценявайте.

Как да се справим с пазещите герои?

За да сме максимално ефективни в това да ви покажем точно какво да правите ще разделим героите на три вида според базите: герои в центъра, в покрайнините на базата и извън базата.

Герои в центъра на противниковата база.

Ако героите на противника се намират в ядрото на базата на противника сте изправени пред най-голямата трудност. Всъщност тогава няма кой знае какво да направите по въпроса. Трябва да планирате атаката си по такъв начин, че голяма и силна част от армията ви да навлезе в центъра и да ги убие. Използвайте задължително и Рейдж Спел за да ускорите действието.

Има ситуации, в които може да остане герой в центъра и Таун Хола още да не е паднал. тогава е добре да използвате вашия Куин, за да бутнете ТХ. За целта обаче трябва да сте очаквали такова развитие на атаката и да сте запазили Куина за накрая. Тогава трябва да използвате и абилитито точно преди да започне стрелбата по ТХ, защото както знаем Куина лесно се разсейва по другите единици и във всеки един момент може да насочи огъня си към тях. Така ТХ може да не падне ако бъде убита.

Герои в покрайнините на базата.

В много случай Героите на противника са разположени не в центъра на базата, а в по-външния слой.

В този случай можете да изберете да избегнете един от двата/трите като атакувате от срещуположната страна. Това обаче зависи изцяло от целта на атаката ви – дали искате 2 звезди или 3 звезди. Ако искате 2 звезди можете да избегнете Куина и да се запътите към ТХ. Ако обаче играете за 3 е задължително да започнете атаката си с премахването на Куина.

Ако сте се решили да правите три звезди на по силна база можете да се възползвате от така наречените хибридни атаки с Kill Squad. С него вие трябва да убиете Куина, 1-2 еър дефенса и поне едно инферно. След това можете да започнете с същинската част – най-често атака по въздух.

Герои извън базата на противника.

Това е най-лесния вариант при атака над противник. Може да се справите по много различни начини с героите на противника. Ако имате Гранд Уорден може да го използвате за целта, тъй като обсега ми е огромен и спокойно може да ги премахне без те да го атакуват. Друг вариант е да използвате един дракон и да премахнете Куина.

Не забравяйте, че можете да използвате и Пойзън Спел, за да забавите героите докато ги убивате.

SHARE

LEAVE A REPLY