Как да се защитим от магиите?

Как да се защитим от магиите?

4289
1
Facebook

До сега сме писали десетки статии, в които обясняваме как да използваме правилно магиите. Но сега ни се искаше да направим една статия, която да ви помогне да структурирате базата си така, че правилно да се защитавате от магиите. Да се надяваме, че ще сме полезни и нашите читатели ще приложат наученото на практика.

Естествено ние не можем да ви избавим от пускането на магиите като цяло, но ще се опитаме да ви предпазим от използвате на целия им потенциал от противника. Няма да ви накараме да представите ресурс навън само и само да ви подминават, спокойно 🙂

Преди да започнете да се защитавате правилно от магиите, вие трябва да сте напълно запознати с тяхното действие и сила. Всъщност трябва да сте ги използвали много и да знаете техните предимства и недостатъци. Та така, нека започнем…

Защита от Светкавици

Светкавиците най-често се използват за премахването на определени сгради преди атаката или избиването на единиците от противниковия Клан Касъл при по-ниските нива. Никога не позволявайте атакуващите да премахнат 2 сгради наведнъж. Всеки един нападащ със светкавици търси да унищожи определена дефанзивна сграда като Мортар, Еър дефенс или други. За това не слагайте две еднакви сгради една до друга.

Ето един лош пример за построяване на база:

Clash-of-Clans-Lightning-Spell

На снимката горе можете да видите два мортара един до друг. Така противника може да премахне и двата с 1-2 светкавици. Избягвайте тази грешка.

Ограничете радиуса на Рейдж Спела

Можете да се защитите добре от Рейдж спела ако направите по-компактна база с отделения заградени от стени. Така атакуващият ще трябва да използват повече рейджове, за да постигнат целите си. Ако стените са ви силни, то тогава още по-добре. Времето им за разбиване ще е много повече и така атаката се забавя.

Направете така, че джъмпа да е труден срещу вашата база

Знаете, че джъмп спела кара единиците да прескачат стената без да я разбиват. А освен това и привлича вниманието в някои случаи.

jump-spell

Отдалечете така различните отделения на базата си, така че да не може с 1 джъмп спел да се проникнат в 3 от тях. Можете да избегнете това като оставяте достатъчно разстояние от външния и вътрешния пръстен. Както виждате на снимката по-горе, това е правилно разпределение на базата ви. Тук атакуващия ще трябва да използва втори джъмп.

Направете така, че фризовете да замразяват само по един дефенс

Фрийз спеловете давам минутка отдих на атакуващият от силните дефенси и особено от инферно кулата. Уверете се, че вашите инферно кули са разположени по такъв начин, че да не могат да бъдат “фризнати” с един спел. Ето снимка:

freeze-spell-inferno-tower

Предпазване от Хийл Спел

Най-лошия кошмар на атакуващите е да пуснат хийл спел над единици, които не могат да бъдат лекувани. Има само един дефенс, който има този ефект над войската ви и това е инферно кулата. Подсигурете се с поне една Мулти Таргет инферно кула в базата си, за да се защитите от този спел.clash-of-clans-hog-riders

 

SHARE

1 COMMENT

  1. Уроци за всеки ТХ(ТХ7 какво да ъпгрейднем първо,ТХ5 стратегии и др.)?!

LEAVE A REPLY