Как да похарчите най-добре джемовете си

Как да похарчите най-добре джемовете си

1815
0
Facebook

Колкото повече напредвате в невероятната игра на Суперсел Clash of Clans, толкова повече време отнемат ъпгрейдите на единици и сгради. Това ви изкушава да харчите и най-скъпата валута в играта – джемовете. Много играчи минават през играта без да похарчат истински пари за джемове и са много горди от това, но както обича да казва нашият любим съотборник ДОНИК – “В това да купиш малко няма нищо срамно.” :). Тези, които си купуват джемове обаче трябва да знаят как да ги похарчат правилно. В тази статия ще ви дадем няколко съвета относно как най-добре да си похарчите джемовете.

Строители

Строителите се използват за да строят и ъпгрейдват сгради, което означава, че колко повече от тях имате толкова повече можете да правите едновременно. Те са жизнено важни за всеки играч независимо дали е ТХ 3 или ТХ 10. Ако имате малко строители може да се окаже проблем особено ако играете повече. Скоро след като сте намерил работа на последния си работник се оказвате в ситуация, където нямате къде да си похарчите ресурса и за това ви нападат по често и ви го взимат. Не знам за вас, но ние от Clash of Clans Bulgaria не обичаме да ни отмъкват по 400к злато или еликсир. Решението на този проблем е са строителите. Ето колко строителя е препоръчително да имате според нивото на ТХ:

  • До ТХ 6 – 3 строителя, след като сте минали мисията за 1250 трофеи в Постиженията.
  • От ТХ 7 до ТХ 8 – 4 строителя, което може да се постигне ако се доберете до Мастър лигата.
  • От ТХ 9 до ТХ 10 – 5 строителя, което се постига ако вземете наградата от 2000 джема при достигане на Чемпиънс лига.

Преди да си вземете гореспоменатия брой строители е добре да не харчите джемовете си за друго. Колкото по-бързо си вземете строители толкова по-бързо ще се развивате в играта.

Буустове

Типовете бууст, които имат най-голяма възвращаемост са на Казармите. В зависимост от вашата фарм стратегия вие можете да буустнете или Казармата или Дарк Казармата само за 10 джема всяка. Така ускорявате производителността 4 пъти повече от нормалното за цели 2 часа. Ако имате време за игра това е най-добрия начин бързо да изкарате доста ресурс от нападения. Добра идея е и да буустнете Спел Факторитата. Така магиите си стават за 5-10 минути всяка. Така за около 50 джема можете да нападате на всеки 5 минути с пълна армия и магии (в зависимост от композицията на армията ви).

Време

Ако обаче всички строители са ви заети и Хранилищата са ви вече пълни, то нямате друг избор освен или да чакате или да джемнете завършването на някоя от ъпгрейдваните сгради. Според калкулациите, които сме срещали във форумите относно Clash of Clans разбрахме, че първият ден (ако ви остава един ден до края на ъпгрейда или строителството) струва 266 джема да се довърши на момента. Всеки следващ ден ще ви струва по 123 джема. За да ви стане по ясно ви даваме следния пример. Ако имате 3 дни до завършване на Куина, ще ви са нужни 512 джема общо (266 за ден 1 и 2 х 123 за ден 2 и 3). Може да ви се струват доста, но е по добре от факта, че през няколко минути ще ви взимат по 400к на атака. Също добра идея ако имате повече ресурс е между ъпгрейдите на различните сгради да ъп-вате и стени.

Ъпгрейди на Героите

Ъпгрейдването на героите на малко по високите нива (след 15-то) отнема по 7 дни, в които те не са активни. Това е доста дразнещо и често губите битки, защото сте свикнали да ги използвате. Да не говорим, че те имат по 40 левела, т.е. могат да се съберат месеци, дори години да се ъпгрейднат до максимум ниво. Ако ви се дават джемове и не ви се чака е най-добре да ги похарчите за тях. Хем си освобождавате работник, хем имате един левел по висок Герой.

Не харчете джемове за:

  • Ресурс (злато, еликсир или дарк еликсир) – Само 80к злато ще ви струват 500 джема. Това е абсолютно безумие.
  • Завършване на сграда ако имате други свободни работници. Изключение са героите ако ви трябват за войната.
  • Щитове. Те често се печелят ако изкарате ТХ-то си вън.
SHARE

LEAVE A REPLY