Как да намираме изоставени бази

Как да намираме изоставени бази

4174
0
Facebook

Намирането на изоставени бази в играта Clash of Clans е като да намериш Свещения Граал. Много лесна е за нападение и ресурса, който можете да изкарате е много голям. За съжаление след последните ъпдейти тези бази стават все по редки. Излезнаха и няколко мита около тях и това е главната причина да напишем тази статия – как да намираме изоставени бази, как алгоритмът на търсене работи, как да ги нападнем и прочее…?

Какво са изоставените бази?

Знаем, че повечето от вас знаят какво са изоставените бази, но ние искаме да започнем от началото. Важно е да споменем някои важни неща. Изоставена е база, с която не се играе често, т.е. притежателят на тази база не е влизал от доста време в играта.

1. Мините и колекторите се пълнят, без да се обират от собственика на селото.

2. Капаните и бомбите не са презаредени.

3. Инферно кулите, Арбалетите и Ийгъл Артилерията не са презаредени.

Това, което се говори от Суперсел е, че ако играч не е влизал повече от 57 часа в селото си системата я маркира като изоставена или неактивна. Но нека се върнем към това малко по-нататък.

Как да познаем изоставената база?

Ето няколко призната, по които можете да разпознаете изоставените бази:

  1. Играчът няма значка от никоя лига.
  2. Играчът не е в клан.
  3. Мините и колекторите са пълни или почти пълни.
  4. Гореспоменатите дефанзивни сгради са празни.

Чрез тези 4 индикатора вие можете да определите дали една база е изоставена или не.

Ето снимки на златни мини, които са различно пълни:

gold mines

Гледайте също така и другите признаци, например:

not-loaded-inferno-tower-abandoned-base

Как да нападаме такива бази?

Най-лесният отговор на този въпрос е да атакувате само мините и колекторите със стрелци или магове. В крайна сметка обаче ще се наложи да използвате и други единици. Все пак ние отиваме да търсим противник и е чист късмет да ни се падне такава база. Тоест ние не сме подготвени за такава атака. Търсенето единствено на изоставени бази не е добра идея.

Още един добър начин е да използвате героите си заедно с техните абилитита. След кратка регенерация пак ще можете да атакувате нормално.

Ако нападате за купи тогава изоставените бази ви идват като дюшеш. Хем качвате купи, хем си взимате приличен ресурс, защото:

  1. Няма единици в Клан Касъла.
  2. Няма, или почти няма капани.
  3. Силния дефенс не е активен.

Та идваме главния въпрос:

Как да намираме изоставени бази?

Нека сега да погледнем към алгоритмът за намиране на противник и да разберем как да откриваме изоставени бази. В началото написахме, че след 57 часа, в които играчът не се е логвал в селото си, системата автоматично маркира базата като неактивна.

Такива бази се премахват от басейна с противници. Това се прави, защото ще има много такива бази и икономиката на Клаша ще се срине. Ще има прекалено много ресурс и няма да е интересно да нападаме. За това Суперсел премахват тези бази.

Но защо тогава ги намираме от време на време? Когато хората, които поддържат играта видят, че ресурса намалява и хората започнат да се оплакват, те пускат определен процент от тях да стимулират хората да нападат. След промените в щита и прибирането на ТХ вътре от Суперсел постоянно следят ситуацията и пускат такива бази от време навреме.

Така че да намерите изоставена база е чист късмет. Не може да се разчита само на тях.

Измислената приказка за Лигите.

Има дискусия от много време насам, че повече изоставени бази има в по-долните лиги. Като цяло в тази мисъл има логика. Изоставените бази постоянно губят трофей и за това падат надолу. За това повечето би следвало да са в долните лиги.

Вярно е, че по-голям процент такива бази са в долните лиги. Но това не е от значение, защото само и единствено Суперсел решава колко и къде да пусне. Ако забележат, че горните лиги имат проблем с ресурса, те пускат там изоставени бази.

Заключение.

Надявам се, че разбрахте, че свалянето на купи не винаги помага в намирането на изоставени бази. Единствено късмета играе при попадането на такива играчи. Не забравяйте, че в по-ниските лиги бонуса ви е много по-малък и така в дългосрочен план това може да се окаже лоша идея.

Търсенето единствено на изоставени бази също не е много добро решение, защото можете спокойно да изхарчите 200к злато в търсене и нищо да не намерите.

За това нашия съвет е да се оставите на течението на играта и да имате късмет да намирате по-често такива бази.

SHARE

LEAVE A REPLY