Инферно Кулата – Сингъл или Мулти?

Инферно Кулата – Сингъл или Мулти?

1635
0
Facebook

Инферно кулата заедно с Арбалетите са единствените дефанзивни сгради в Clash of Clans, които имат 2 различни мода. Разликата между тях обаче е, че при арбалета можете да изберете дали да напада въздушни или наземни единици, докато при инферното трябва да решите дали искате да напада 5 единици с постоянен демидж или една единица с увеличаващ се демидж. В тази статия ще разгледаме предимствата и недостатъците на всеки един мод и кой ще е най-подходящ за вас.

Нека първо да се запознаем с двата различни мода и какви са техните предимства и недостатъци.

Сингъл Таргет Мод

Сънгъла е най-опасен срещу единици с много здраве като Голем, Лава и Герои. Атаките с дракони също имат голям проблем, защото падат доста бързо под огъня им. Всички други единици като Хогове, Балони и по дребните не се влияят много, защото математически инферното ще им прави толкова демидж колкото една Кула преди да умрат. Друг проблем е ако използвате Героите си за почистване след основната ви атака и има останало инферно.

Мулти Таргет Мод

При този мод нещата се обръщат тотално. Вече единиците с повече здраве не са засегнати толкова много, но другите по-масови войници ще бъдат унищожени много бързо. Трябва да знаете, че всички, които са подложени на огъня на Инферното не могат да се лекуват, нито от Хийл Спел-а, нито от Хийлърите. За това Вещиците, Барбовете и Арчерите умират адски бързо като попаднат в периметъра. Добре е, че демиджа е константен а не прогресивен както при сингъл мода.

Кой от двата мода да избера?

Отговора на този въпрос се крие в комбинацията от много различни фактори. Нивото на ТХ, Лигата ви и развитието на останалите дефенси е ключово за избора между двата мода. За по ниските нива е добре да използвате Мулти Мод-а. Това е така защото рядко ще ви атакуват с единици като Голем и Лави.

За по високите нива, които често са атакувани с Големи е добра идея да се използва и Сингъл мода. Но ние от Clash of Clans Bulgaria смятаме, че не големите са истинските ви противници, а останалите единици. Те правят пренебрежително малко демидж и за това не представляват реална опасност за сградите ви. Единиците след тях по принцип правят повечето бели. За това ще ви е нужна колкото може повече огън по тях за да ги отстраните. За това ви съветваме да оставите Инфернотата на Мулти мод.

Ако двете ви инфернота са на Мулти, то те ще стрелят по 10 противника наведнъж, което помага доста срещу въздушни и наземни атаки. Има и един компромисен вариант – едното инферно да е на Сингъл, другото на Мулти. Така противника, който ви атакува може да стъпи накриво и много неща да се объркат.

Внимавайте и в позиционирането им! Оставете поне 5 квадратчета разстояние между двете инфернота, защото в противен случай Фрийз Спала ще ги обхване едновременно. Това трябва да го избегнете във всеки случай.

SHARE

LEAVE A REPLY