Единици

Единици

Бойните единици в играта Clash of Clans на Суперсел са ядрото, около което целия геймплей се базира. Още с първото отваряне по време на краткото обучение играта ни запознава с главния протагонист и лого на играта – Барбериън. Цялостното развитие на всеки играч зависи от правилните атаки и добиването на ресурс от тях. Атаките от своя страна зависят изцяло от разнообразния подбор на бойните единици.

С течение на времето и развитието на играта се зараждат нови стратегии и единици, които всеки от нас може да види в сайтовете за видео споделяне. Играчите използват въображението си и съставят армии с цел победа и то не каква да е, а с 3 звезди. След представянето на Войните през 2014 (Clan Wars), битките за звезди станаха главното нещо на много играчи. Разнообразието от Еликсир и Дарк Еликсир единици дават възможност за всевъзможни тактики и стратегии за измъкването на максимален брой звезди от противника.

За наше улеснение девелоперите от Суперсел (създателите на Clash of Clans) разделят бойните единици с Еликсир на 3 групи, тези с Дарк Еликсир са една група, а героите в отделна:

Единици:

I. Група 1

II. Група 2

III. Група 3

IV. Дарк Еликсир единици

V. Герои

В Група 1 са първите единици, с които всеки играч на Clash of Clans се сблъсква. Това са Барбериъна, Стрелеца и Гоблина. Те са основна част в стратегиите за фарм и за трофеи при по-нисък левел играчи и подпомагаща за високия левел. От тази група единствено Гоблина има любима мишена и тя е ресурсите. Както ще разберете в по-късен етап любимите мишени са изключително важни за стратегиите на атака. Те са предпочитани единици за евтина армия ако искате да пестите еликсир за ъпгрейди.

Единиците от следващата Група 2 са Гигант, Бомбер, Балон и Маг. Те са вече по-тежката артилерия и са използвани изключително много при всеки левел играчи. Гигантите са първата единица, която цели Дефанзивните Сгради и е с много високо здраве. Използва се за прочистване на пътя за другите единици. Бомбера има 40 пъти по-голям демидж върху стени. Тези камикадзета са неразделна част от армията Ви. Балона е първата въздушна единица, която се представя в играта Клаш оф Кланс. Мага се характеризира с висок демидж и ниско здраве.

Последните бойни единици, които се отключват в нормалната казарма са тези от Група 3Хилър, Дракон и Пекка. Последните две са толкова мощни, че има атаки само с тези единици. Хилърът пък е единствената единица в играта, която няма демидж. Тя само лекува вашата войска. Дракона е могъщ летящ войн с голямо здраве и висок демидж. Много хора използват само дракони във войската си при атака. Като стана въпрос за висок демидж на може да не споменем и Пекка-та. Това е последната единица в нормалната Казарма и е истинска машина за убиване.

След големия ъпдейт на Clash Of Clans през 2013 за първи път на бял свят се появи Дарк Еликсира, а с него и Дарк Казармата. Тя вече е дом на много единици, някои, от които известния Голем и всемогъщата Вещица. След този ъпдейт стратегиите на повечето играчи се промениха тотално. Вече виждахме и Валкири да се разхождат из базите ни. Лавите пък правеха път на бавните Балони на навлезнат дълбоко в селото. Общо взето комбинациите в армиите от Дарк и Нормален Еликсир са безкрайни.

Героите са сравнително нова единица, но бързо станаха фактор дали победата ще е от 1 или 3 звезди. Сигурно много играчи ще се съгласят, че най-силната единица в цялата игра Клаш оф Кланс е Кралицата (или за по-кратко Куина). Тя стреля със своя арбалет от голямо разстояние и поразява всичко по пътя си. Нейната дружка Краля (или отново за по-кратко Кинга) пък от своя страна има висок демидж и голямо здраве, което му позволява да свали доста сгради преди да бъде свален. Малко след тяхното представяне имаше и ъпдейт на играта, който въведе и техните специални възможности (Ability). През 2015 Суперсел представи и нов герой – Гранд Уарден. Той е с повече поддържаща роля като дава допълнително здраве и праве единиците в обсега му временно безсмъртни при активация на неговото абилити.

 

Ето как сме разделили единиците в играта Клаш оф Кланс:

I.

Група 1:

 1. Барбериън (Barbarian)
 2. Стрелец (Archer)
 3. Гоблин (Goblin)

II. 

Група 2:

 1. Гигант (Giant)
 2. Бомбер (Wall Breaker)
 3. Балон (Balloon)
 4. Маг (Wizard)

III. 

Група 3:

 1. Хилър (Healer)
 2. Дракон (Dragon)
 3. Пекка (P.E.K.K.A.)
 4. Бейби Дракон (Baby Dragon)
 5. Миньор (Miner)

IV. 

Дарк Еликсир:

 1. Минион (Minion)
 2. Хог (Hog Rider)
 3. Валкирий (Valkyrie)
 4. Голем (Golem)
 5. Вещица (Witch)
 6. Лава (Lava Hound)
 7. Боулер (Bowler)

V. 

Герои:

 1. Кинг (Barbarian King)
 2. Куин (Archer Queen)
 3. Гранд Уарден (Grand Warden)

 

Клан България е първият сайт свързан с играта Клаш оф Кланс, който ви дава такава информация на български език!