Геймплей

Геймплей

Геймплея (Gameplay) е нещото, което прави играта Clash of Clans напълно уникална и иновативна. Различните аспекти на играта като ъпдейти на Таун Хол, Клан Касъл и цялостната интеракция между различните играчи прави Клаша една от най-престрастителните за мобилните устройства. В секцията Геймплей можете да откриете всичко за Клан Касъла – Как се прави клан, какво ви носят нивата, как се трупа опит и т.н. Има и специална секция за Войните. Ще засегнем темите и за Мултиплеър играта – Как се избира противник, колко можете да му вземете като ресурс и колко трофеи.

От името на играта още става въпрос за Кланове (Clash of Clans) и ни се подсказва, че играта ще се базира около Клан Касъла. Още като го оправите след малко игра, можете да се присъедините към някой клан. Там вече ползвате допълнителни привилегии като донейт единици, войни и различни нива. Искаме да отбележим, че Клаш оф Кланс е отборна игра особено след като бяха представени войните. Там можете да си уговаряте атаките, да развивате стратегии и да изисквате специални единици според противника, който ще нападате.

За да сте успешни в играта трябва да знаете тънкостите и как се изчисляват нещата. Clash of Clans се ръководи от един много сложен алгоритъм, който обаче има ясни параметри и стойности. Например, колко мога да взема от даден играч, къде е ресурса му (в Хранилищата или мините), каква армия да пусна и т.н. Интересното в играта е, че тя постоянно се променя с всеки следващ ъпдейт. Това се налага защото най-силните макснати играчи няма накъде повече да се развиват, а тези играчи са най-добрите клиенти на Суперсел. Все пак това е един добър бизнес, от който се правят много пари.

Има много фактори, които ви подканват да се развивате. Дали било Опит-а, Постиженията (Achievements) или предимствата на клана (Clan Perks), трофеите или лигата, в която се намирате, всичко това е силно пристрастително.

Друга важна част е база, която си построите. Сериозните играчи са след левел 6 на Таун Хола. За тях сме подготвили различни бази за война, купи или фармене според левела на ТХ. Не трябва обаче да забравяме, че играта Clash of Clans е много динамична и нещата постоянно се променят. Например през 2015 година добавиха нови 25 огради за ТХ 10 и така базите на този левел се промениха тотално. Добавянето на нова сграда или дефенс се случва често и всеки път трябва да се правят промени по базата.

Стратегията за нападение е друг основен фактор в Геймплея на играта Клаш оф Кланс. Всеки ден се раждат нови и нови начини за нападение над противниците, било то за фарм или за войната. Да не говорим, че като се представи нова единица се раждат така наречените основни атаки. Така и в тази сфера можем да кажем, че играта постоянно се променя.

В тази секция можете да откриете:

 1. Кланове (Clans)

2. Рейдове (Raids)

3. Бази (Bases)

4. Разни (Miscellaneous)