Военни Бази (War Bases)

Военни Бази (War Bases)

7178
0
Facebook

Военните бази са отделен тип бази, които нямат нищо общо с Мултиплеъра на играта. Те са активни само ако сте във война и си имат отделна секция при направата на базата и избора й. Много хора си мислят, че Военните бази са същите като Трофи базите, но има една основна разлика. Трофи базата цели да държи противника максимално далеч от звездата (50% унищожение или да бутне ТХ), докато военната база може да жертва една звезда с цел затруднение за втора или трета. Във войните да се атакува за максимум звезди, но много често добре построена база принуждава противниците да се “дънят” и така вие печелите предимство.

Играчите на Clash of Clans в България и по света строят базите си така че противниците във войните да не могат да направят нито една звезда. В зависимост от нивото на вашия ТХ има няколко специфики в играта. Това произлиза най-вече от различния брой огради, с които разполагате за строене. При военните бази всяка звезда е от значение и често се получава така, че играчите жертват много само за да не им направят 3 звезди.

Характеристика на Военните Бази:

 1. Таун Хола може да не е център и най-защитена сграда.

 2. Клан Касъла в 99% от случаите е в центъра на базата.

 3. Хранилищата и другите сгради с високо здраве са сложени пред силни Дефанзивни сгради.

Ядрото на Военните Бази

В центъра на Военната база най-често можете да откриете Клан Касъла. Това се прави с цел максимално да се затрудни противника при изваждането и пускането на Пойзън спел. Таун Хола от своя страна може да е изнесен малко в страни. Това са така наречените “Анти 3 звезди бази”. В някои по екстремни случаи ТХ-то е дори в някой от краищата на базата. Това се използва само от играчите с ТХ 10, които имат инфернота. За по-ниските левели не е толкова ефективно. Важен съвет е и да не доближавате двете Инферно Кули близо, че Фрийз Спела да ги хване двете едновременно. Гледайте силните Дефанзивни сгради да са раздалечени една от друга точно по тази причина.

Защита

Построяването на добра защита е жизнено важно. Както вече споменахме при Военните бази може да жертвате една звезда с цел да не ви направят втора. Тук можете да си позволите да сложите по силен дефенс от едната страна, а капаните от другата. Тези изненади винаги паникьосват атакуващия и стават грешки. Но като цяло дефенса трябва да е добре балансиран и насочен или към предпазване на Таун Хола или към предпазване от 50% унищожение. За по-ниските нива на ТХ-то има бази, които поставят скритите тесли в 4-те ъгъла на полето, или колибките на строителите. Това се е доказвало многократно като добра стратегия срещу 3-те звезди.

Външен пръстен на Военната База

Тук може да се наблюдава една от основните разлики между Военна-та База и останалите бази – Хранилищата често се оставят извън оградите на базата. Това се прави с цел максимално забавяне на противниковите войски. Както знаем Хранилищата имат много по-високо здраве от останалите сгради в играта Clash of Clans. Това се използва от играчите в България и по света като предимство и ги оставят извън базите, защото отнема повече време да бъдат свалени.

Ето няколко идеи за Военни Бази в играта Клаш оф Кланс според ТХ нивото:

SHARE

LEAVE A REPLY