Вилидж Гард (Village Guard)

Вилидж Гард (Village Guard)

2248
0
Facebook

Пазане на селото или Village Guard беше представен след ъпдейта с ТХ 11 в края на 2015. Това е краткотраен щит, който ще ви пази все едно, че сте онлайн, когато „главният“ ви щит вече не е активен. В зависимост от лигата, в която се намирате времето на Вилидж гард е различно. Ако решите да нападате той няма да изчезне.

За да разберете по-добре Вилидж Гард-а мислете за него като малкия си брат, на който давате устройството си да ви поддържа онлайн, за да не ви атакуват. Но той няма да ви излага в чата на клана или да харчи джемовете ви. Ако трябва да се махнете от устройството си за малко Вилидж Гарда ще наглежда нещата вместо вас, дори и когато затворите играта. Той също ще помага и на играчите, които закъснеят малко след като щита им изтече. Също ще позволи на играчите от висок левел да атакуват повече без постоянно да са на линия и да се пазят да не ги атакуват.

Ето няколко характеристики:

 • Докато Пазането на Селото е активно, базата ви ще се държи така, че все едно сте онлайн дори когато сте затворили играта.
 • Играчите могат да атакуват свободно дори да имат активен Village Guard.
 • Безплатен Village Guard се активира веднага след като Щита ви изтече и може да е от 15 минути до 4 часа базирано от лигата, в която се намирате.
 • Може да купувате 2 часа допълнително Village Guard от магазина за 10 джема. Това е възможно един път на ден, защото има 23 часа след като закупите, в които не можете отново.
 • Активният Village Guard може да бъде махнат от играча по всяко време.
 • Ако си купите Щит от магазина, то Вилидж Гарда се премахва автоматично.

Прилики и разлики между Вилидж Гарда и Щита:


Вилидж Гард

Щит
Къс период: 15 минути – 4 часа Дълъг Период: 12 часа – 7 дни
Атакувате когато си искате без да падне Атакувате когато си искате, но с наказание – отнема време от щита
Получавате го безплатно след като Щита изтече Получавате го безплатно след защита на селото
Безплатното време се увеличава според лигата Безплатният щит е еднакъв за всички играчи
Можете да си купите допълнително време от магазина Можете да си купите допълнително време от магазина
Можете да си купите само когато нямате щит Можете да си го купите когато си искате
Брои се към времето за Персонална Почивка Не се брои към времето за персонална почивка

Имайте предвид, че активният Вилидж Гард винаги се брои към времето за Персоналната почивка – 4-те часа, дори и играча да е офлайн през него. Но ако решите да си купите 2 часа Вилидж Гард от магазина на Clash of Clans, то това време се прибавя към 4-те часа и може да се използва активно.

Щитовете позволяват на играча да вземе малко по-дълга почивка. Докато Вилидж Гарда позволява на играчите да се защитават честно и да са спокойни когато са онлайн, а Персоналната почивка дава шанс на всички да се защитават и да тестват селото си. Трите вървят неразделно ръка за ръка с цел да подкрепят новите стратегии на играчите чрез един по-честен и гъвкав начин. А промените, с които ще ви запознаем в следващия ни пост ще представят още по-добре цялостното развитие на играта Клаш оф Кланс.

Безплатен Вилидж Гард, Конкурентна игра и правото на милост

Има два начина, по които можете да се сдобиете в безплатен Вилидж Гард:

 1. Когато изтече щитът ви

Всички клашери знаят неприятното усещане когато щита ви изтече, отворите играта и видите, че са ви атакували здравата. За да ви предпазим от такива ситуации Автоматичен Вилидж Гард ще се включва всеки път когато времето на щитът ви изтече. А самото време на Вилидж Гарда зависи изцяло от това в коя лига се намирате:

 • Играчите от Мастър 1 и надолу (Кристал, Голд и т.н.) получават 30-минутен безплатен Вилидж Гард след като времето на щита изтече.
 • В Champion (Всички нива) получавате 1 час Village Guard когато ви изтече щита. (НОВО)
 • Играчите от Титан 3 получават 2 час безплатен Вилидж Гард след като времето на щита изтече.
 • Играчите от Титан 2 получават 3 часа безплатен Вилидж Гард след като времето на щита изтече.
 • Играчите от Титан 1 и Ледженд получават 4 часа безплатен Вилидж Гард след като времето на щита изтече.

По-конкурентните играчи може би са забелязали нещо интересно – 4 часа Вилидж Гард съвпада с 4-те часа Персонална Почивка. Това означава, че тези играчи ще разполагат със 100% безщитово време на активна игра. Дали са онлайн или офлайн няма да има значение за дефенса им. Когато Вилидж Гарда изтече, те влизат директно в Персоналната си Почивка от 6 минути.

 2. След като се защитите от слаба атака

Slaba ataka

Както обсъдихме в ТХ 11 подсказване 1 (Sneak Peek 1), 30% унищожение на базата ви ще ви даде 12-часов щит. Но ако има случаи на доста по-слаби атаки под прага на 30%, ще ви спечелят Вилидж Гард от 30 минути. Това ще ви даде шанс да презаредите капаните си или сградите като Инферно и Арбалет. Дефенс от този тип ще удължи 4-часовия лимит на Персонална Почивка, но няма да го рестартира. (Освен при правото на милост, което е обяснено по-долу).

 • Всеки един дефенс, който ви спечелва Щит, ще рестартира Персоналната почивка.
 • Всеки един дефенс, който НЕ ви спечели щит, ще ви донесе 15 минути Вилидж Гард и същото време удължение на Персоналната почивка.
 • Всеки 6 минути, в които сте кикнат и не са ви атакували ви печелят 15 минути Вилидж Гард и същото време удължение на Персоналната почивка.
 • Право на милост: 3 последователни 15-минутни продължения ще рестартират Персоналната Почивка и вие ще имате нови 3 часа. Отделно ви дават Вилидж Гард време базирано на вашата Лига.
 • Ако сте офлайн за 3 часа и никои не ви е нападнал, Персоналната почивка се рестартира, но няма да получите Вилидж Гард.

Вече сигурно съвсем се объркахте. Знаем че е сложно, но ще се опитаме да опростим нещата от по-горе като ви дадем следния пример: Представете си, че сте играли 4 часа акумулирано време. Играта ви киква за 6-минути, в които няма да можете да се свържете. Това се прави с цел да дадете шанс да ви атакуват. Така… Ако обаче никой не ви атакува в тези 6 минути, то вие получавате 15 минути игра и Village Guard и да си атакувате колкото искате през това време. След тези 15 минутки обаче играта отново ви киква за още 6 минути. Отново никои не ви напада или ви правят под 30% унищожение. Като изтекат тези 6 минути получавате втори път 15 минути да си играете и да атакувате ако искате. Обаче след като изтекат играта ви киква отново за 6 минути. Независимо какво стане по време на тези 6 минути вие ще получите рестарт на 4-те си часа и можете да си играете отново, както и Вилидж Гард чрез правото на милост.

SHARE

LEAVE A REPLY