Видове Армии за ТХ 8

Видове Армии за ТХ 8

4940
2
Facebook

Напоследък получаваме много коментари и молби да направим една статия или видео за различни видове армии за ТХ 8. Някои от вас искат евтини армии за фармене, други искат да вдигат купи с малко по-скъпи армии, а трети търсят най-доброто за войните. За да удовлетворим всички ще разделим тази статия на три секции. Така всеки може да намери това, което търси. Доларовият знак символизира цената на всяка армия. Колкото повече има от тях, толкова по-скъпа е армията.

Видове армии за ТХ 8:

 1. За вдигане на купи. ($$)
 2. За фармене на ресурси. ($)
 3. За войните. ($$$)

При Таун Хол 8 няма кой знае какви промени в армията освен отключването на нови нива на текущата и наличието на Пека и Голем. Определено с тези две единици вие ще имате по-голям шанс за нападение на силни играчи.

Армии за фармене

Главните единици, които трябва да използвате ако фармите за ресурси трябва да са евтини и да стават бързо. Т.е. ако имате един час, в който да играете да сте направили максимално много атаки. Ето кои единици трябва да използвате:

Тези единици стават най-бързо и имат най-голям ефект при фарменето. Отделно цената им е сравнително поносима. Можете да ги комбинирате както намерите за добре в зависимост в коя лига се намирате. Ето 3 вида комбинации:

 1. Гиганти (20), Гоблини (15), Бомбери (6), останалото Барбове и Арчери по равно, Хийл Спел (2), Рейдж Спел (2)
 2. Гиганти (18), Хилъри (2), Бомбери (6), останалото Барбове и Арчери по равно, Хийл Спел (2), Рейдж Спел (2)
 3. Гиганти (20), Хилър (1), Бомбери (6), Гоблини (20), останалото Барбове и Арчери по равно, Хийл Спел (2), Рейдж Спел (2)

С тези единици, ще можете да отмъкнете по-голямата част от ресурса на противника и да си осигурите победа.

Армии за вдигане на купи

При вдигането на купи можете да си позволите малко по-скъпи армии, защото ще ви са нужни ако искате да правете поне по 2 звезди и да измъквате максимум звезди. Много често можете да комбинирате армията за ресурс и армията за купи, за да вървите добре нагоре. Това са единиците, от които е добре да избирате:

 • Магове
 • Гиганти
 • Хилъри
 • Бомбери
 • Арчери
 • Барбериъни

Тук можете да се развихрите и да ги комбинирате както пожелаете и както ви е удобно за игра. Ние препоръчваме да имате една добра основа от Гиганти и зад тях единици, които да чистят, било то магове или арчери. Ето 3 вида комбинации:

 1. Гиганти (22), Магове (8), Хилъри (2), Бомбери (4) останалото по равно Арчери и Барбове, Хийл Спел (2), Рейдж Спел (2)
 2. Гиганти (20), Магове (12), Бомбери (6), останалото по равно Арчери и Барбове, Хийл Спел (2), Рейдж Спел (2)
 3. Гиганти (25), Магове (6), Бомбери (6), останалото по равно Арчери и Барбове, Хийл Спел (2), Рейдж Спел (2)

Разбира се можете да донастроите тази композиция според базите, които най-често ви се падат.

Армии за войните

Отделихме войните в собствена категория, защото при тях ресурса за харчене няма значение. Единственото, от което се интересувате са звездите. Армиите ви спокойно могат да достигнат до 500к Еликсир и 2-3к Дарк. В много от случаите даже може да не ги избиете от бонуса, но победата е важна. За това и това са най-скъпите армии. Ето единиците, от които да избирате:

 • Дракони
 • Големи
 • Хогове
 • Валкири
 • Магове
 • Бомбери

Това са най-често използваните единици за войни при ТХ8. Вече вие трябва да решите дали ще нападате по въздух или по земя. Всеки си има своите предпочитания и така може да избере най-удобната за него армия. Ето няколко комбинации:

 1. Мас Дракони, Рейдж (3), Хийл (1)
 2. Мас Дракони, Светкавици за Въздушните Защити
 3. Големи (2), Бомбери (6), Магове (8), Валкири до горе, Хийл (2), Рейдж (2)
 4. Големи (2), Бомбери (6), Магове (16), Пекка, Рейдж (3), Хийл (1)

Тука вече много зависи от базата на самия противник. Можете да направите фина настройка според стените, левела на дефенса и силата на героите.

Ако имате въпроси или коментари, моля да ги споделите по-долу.

SHARE

2 COMMENTS

 1. Армия ТХ9 играючи разносит максимально укреплённый ТХ8. Теперь в твоей деревне живёт Королева лучниц!

LEAVE A REPLY