Бъдещето на Clash of Clans

Бъдещето на Clash of Clans

1815
0
Facebook

Много хора си мислят какво ще се случи с Clash of Clans след този огромен ъпдейт, който ще бъде пуснат през Декември 2015. Всички тези подсказвания, които пускат от Суперсел объркват все повече и повече играчите. Ежедневието на атаките и защитите ще се промени с новите щитове, фарменето и атаките за купи ще се променят с новите правила за ТХ и новите сгради за защита и единиците за атака ще преобърнат геймплея на играта. Но накъде ни водят всичките този промени в Клаш оф Кланс?

Ще засегнем няколко теми и причините зад ъпдейта. Искаме да съобщим, че Clash of Clans Bulgaria по никакъв начин не е обвързан със Суперсел и мнението ни е обективно.

Защо Суперсел направиха толкова големи промени?

В интерес на истина Суперсел не искаха да правят промяната, за да не загубят играчи. Но с все така нарастващият брой хора присъединяващи се към семейството на Clash of Clans, тези промени бяха неизбежни. Играта ставаше прекалено еднообразна – фермери и трофи пушери. Войните разнообразиха много играта и сега е ред за тотална подмяна на геймплея.

Какъв е проблема Таун Хола да е навън и да печели щит?

Цялата идея да се остави ТХ навън с цел печеленето на щит изглежда добра стратегия, но не е. Всъщност това изобщо не е стратегия. Това е общо познание на играта. Тези, които го разбираха го използваха, а останалите играят за трофеи.

Добре де, но къде е проблема? Всъщност проблема е, че от Суперсел никога не са искали това да се превърне в стратегия. Глупаво е да оставиш Таун Хола си, който е уж най-важната сграда навън с цел да получаваш щит. Нали кметсвото би трябвало да е в центъра на селото, добре защитено от всички страни и всички тези строители и селяни да се крият в него с причина.

Джонас, един от девелоперите на играта, съобщи, че 80% от атаките в Клаш оф Кланс са атаки само над Таун Хола. Единствената причина, поради която не виждате толкова често ТХ вън при атакуване е защото селата на тези хора вече имат щит.

Ако сте в Мастър лигата това е идеално решение за фармене, хем получавате щит, хем когато атакувате бонуса вие е много сериозен. За това броя на играчите, които оставят ТХ вън расте всеки изминал ден. Ако тази тенденция продължава скоро в играта на средните купи (от 1500 до 3000) няма да има хора с ТХ вътре. Не говорим за играчите във високите лиги, които играят само за купи. Даже напоследък нещата толкова се изместиха, че можете да попаднете на играчи в Титан Лигата, които са ТХ 7 и то само от снайпване на външни. Само време да има. Така тези играчи не използват изобщо уменията си и геймплея на Клаш оф Кланс. Така идеята се губи, Clash of Clans не е за това.

Както сигурно вече си представихте баланса се изменя и вече се губи цялата идея на Клаша. Не може да се направи игра с цел битки и защити и 80% от играчите да са си легнали на една система и да не правят нищо. Промяната беше неизбежна.

Защо тогава от Суперсел се забавиха толкова?

Може и да не ви се вярва, но от компанията са знаели за проблема още от самото начало на играта. Защо не са оправили проблема още тогава? Не са го оправили, защото са знаели, че е адски популярно между играчите, а и формулата на играта е работила перфектно. Това докара Clash of Clans до топ класациите в Апп Стора на Епъл. Това им докара и огромен оборот и за това не са искали да предприемат нещо, което би застрашило успеха им.

Тогава защо правят тези промени точно сега?

От Суперсел са вече по-спокойни след като са се доказали като една от водещите компании за мобилни игри. След като са отлагали ъпдейта вече са по-сигурни да предприемат тези действия. Така ще възстановят смисъла на играта в първоначалният му вид. Очевидно, че много от играчите ще се разочароват от тези нови промени, но от Маркетинга на Суперсел се справиха много с задачата. Те създадоха истерия около Таун Хол 11 по време на КлашКон-а и всички заинтересовани започнаха да спекулират какво ново ще има. Така те представиха нещо като компенсация. Ситуацията стана следната: Ето ви куп промени, които сигурно няма да ви харесат, но ви даваме и ТХ 11 с 1000 нови неща да ви замажем очите.

Но какво ще се случи с фарма?

Всъщност ако не разчитате изцяло на снайпване на външни ТХ-та новия ъпдейт няма да ви повлияе много. По 3-4 външни ТХ на ден не оказват кой знае какво влияние на тоталния ресурс, който ще вземете от атаките.

Играчите, които разчитат обаче изцяло на външни ТХ-та ще трябва да поработят малко и да се върнат обратно към атаките.

Като приберем ТХ вътре няма ли да вдигнем много купите?

Това е така, поддържането на определени купи ще е по-трудно. Враговете ви ще се стараят да ви взимат купи, но не винаги ще успяват, а вие ще се стремите винаги към победа. Това ще вдига постоянно купите ви докато не стигнете ниво където е немислимо да атакувате. Тогава е време да ги свалите малко.

Ще мога ли все още да атакувам изоставени бази?

Отговора е да, все още ще може да го правите. Даже е по вероятно да ви се падат такива бази, тъй като се очаква шок след ъпдейта и много хора ще се откажат. Отделно процентът на луут-а ще бъде леко увеличен с цел стимулиране на атаките.

Ще мога ли все още да използвам евтини армии?

Ще можете разбира се, но може би ще се наложи да търсите малко повече време от обикновено поради промяната в щитовете. За сега ние от Clash of Clans Bulgaria вярваме, че ще има повече луут в лигите като Силвър и Голд.

В коя лига ще има най-много фарм след ъпдейта?

Това е въпрос, на който никой не знае отговора все още. Докато направим тестове не можем да кажем със сигурност. За сега препоръчваме да продължите да правите това което правите най-добре. Ако не ви устройват условията пробвайте леко да вдигате купите.

По-добри атаки – повече бонус.

Това е основното изречение, около което се върти целия ъпдейт на Clash of Clans. Атаки, атаки и само атаки, колкото по-добри, толкова повече бонус и толкова повече луут. Това е първоначалната идея на играта и към това провокира новия ъпдейт. Самото условие, че ще получите 100% от бонуса на лигата само при направа на 70% унищожение ви стимулира да се стремите към повече.

Това са общо взето най-често задаваните въпроси свързани с новия ъпдейт на Clash of Clans. Ако имате други може да ги оставите като коментар.

 

SHARE

LEAVE A REPLY