Бази (Bases)

Бази (Bases)

Базите или селата са в основата на играта Clash of Clans. Те заедно с атаките съставят цялостния геймплей и изживяване на добре познатия ни Клаш. За да сте успешен и да се развивате трябва да си направите подходяща база съобразна с целите ви в играта. Под цели имаме предвид дали искате да ъпгрейвате вашите сгради, да вдигате трофеи или да воювате във войните.

Нивото на Таун Хола е жизнено важно за развитието и оформлението на вашата база/село. Всички играчи имат лимитиран брой постройки в развличен левел, които могат да използват, за да оформят своето село. Стените са едни от важните фактори за успешната защита на базата. Трябва да знаете, че постоянните ъпдейти на играта променят всеки път начина, по който трябва да построите защитата си. Както един от скорощните ъпдейте донесе още 25 стени при ТХ 10. Това промени коренно стратегията на играчите от това ниво.

Има няколко вида бази, които ще засегнем в тази секция:

  1. Фарм Бази
  2. Трофи Бази
  3. Военни Бази
  4. Трол Бази

Всички те произлизат главно и единствено от стратегията за развитие на даден играч. Примерно ако някой е решил да напада само за ресурси и да ъпгрейдва постоянно, то базата му трябва да е утроена по начин, който не позволява други да му ги крадат и да не се интересува ако изгуби трофеи.