Атаки (Attacks)

Атаки (Attacks)

4364
0
Facebook

Още от създаването на Clash of Clans играчите измислиха всевъзможни атаки и ги кръщаваха според единиците, които използват. В тази секция ще ви покажем най-известните атаки в играта разделени на 2 части: 1. Атаки за Фарм и 2. Атаки за Трофеи. Не е лошо преди всяка атака да видите дали има единици в Клан Касъла на противника.

 1. Атаки за Фарм

Фарминга са атаки, чиито една и единствена цел е добиването на ресурси, а не печеленето на трофеи. Повечето “Фермери” се фокусират на златото, за да могат да ъпгрейдват Дефанзивните Сгради. Има и такива където търсят Еликсир и Дарк Еликсир. Ето някои от най-известните атаки за фарминг:

  • БАРЧ (BARCH) – Barbarians and Archers – Армията е изцяло съставена от Барбериани и Арчери като целите да намерите поизоставени бази с пълни мини и колектори. Плюсовете на тази атака е, че цената за направа е много ниска. Това я прави идеална за фармене на Еликсир. Можете да правите и много чести атаки, тъй като времето, което е нужно да се направи тази армия е много малко. Атаката е със слаби единици и трябва да търсите бази, в които Splash Демиджа да е далеч от тях.
  • БАМ (BAM) – Barbarians, Archers and Minions – Както произлиза от името на атаката армията Ви е направена от Барбериъни, Арчери и Миниони. Броя им е разделен както следва: 80 барба, 60 арча и 40 миниона. Времето за направа е само 15 минути и цената и е доста ниска. С тази атака можете да използвате и Дарк Казармата, за да съкратите времето за направа. Отново е идеална за поизоставени бази с пълни мини и колектори точно както барча, с това предимство, че имате и летящи единици.
  • УАГ (WAGG) – Wallbreakers, Giants and Goblins – Това е една от най-често използваните армии за фармене при малко по-ниските ТХ-та. Гоблините са движещата сила на тази атака, защото се състои от: 136 Гоблина, 12 Гиганта и 12 Бомбера. Бройката може да варира според това колко сте ъпгрейднали Арми Камповете. Предимството на тази атака е, че може да цели и Хранилища в центъра на базата, а не само мини и колектори. С бомберите прониквате навътре, Гигантите отклоняват огъня на защитата към тях, а Гоблините крадат яко от ресурсите. Отново обаче трябва да се пазите от Splash демидж от по-висок левел.
  • Хийл/Гигант (Healer/Giant) – Giants and Healers – Това е една от първите атаки, в които се използва Хийлъри. Останалата част от войската ви е с Арчери и Барбериъни. Бройката им е както следва: 18 Гиганта, 2 Хийлъра, 60 Арчера и десетина Барбериъна. Бройката може да варира според желанието на всеки играч, но структурата е горе-долу еднаква. Малко по-скъпа и бавна за направа войска, но много по издръжлива благодарение на Хийлърите. Идеална е за бази с малко по слаби огради, където се пускат всички Гиганти с Хийлърите зад тях. След първоначалното разчистване се пускат и другите единици да събират луут-а.
  • Мини Пиг (Mini Pig) – Minions and Hog Riders – Това е една от най-сполучливите фарм атаки в последно време. Отнема повече време и ресурси за направа, но е определено по-ефективна от другите. Състава и е както следва: 30 Хога и към 35-40 миниона. Единственият недостатък на тази атака е, че се прави изцяло в Дарк Казармата. Това я забавя и струва само Дарк Еликсир. Т.е. атаката е подходяща само за фармене на Злато и/или Еликсир. Това, което трябва да направите е да пуснете Хоговете близо до Въздушната защита и Кулите, малко след това пуснете и Минионите да “чистят”.

Всички тези атаки са подходящи за комбинация с магии като Хийл Спел или Рейдж Спел.

 2. Атаки за Трофеи

Атаките за купи/трофеи са доста по-различни от тези за Фарм-а. Те игнорират цената на армията, както и това колко ресурс ще вземат от противника. Единственото, което интересува тези играчи са трофеите. Колкото повече вдигате купите, толкова по-сложни противници ще излизат. За да ги биете ще ви е нужна по-специална стратегия.

  • Гоуайп (GoWiPe) – Golems, Wizards and PEKKAs – Това е една от най-известните атаки за трофеи в играта Клаш оф Кланс. Всеки играч в Мастър лигата и нагоре я е пробвал поне веднъж и се е убеждавал в нейната сила. Всеки човек си има собствена вариация на армията, като най-често тя е: 3 Голема, 2 Пекки и останалото Магове. Някои предпочитат повече големи за сметка на Маговете. Има дори атаки с по 7 Голема. Всичко е въпрос на вкус. Тази атака е доста скъпо струваща и бавна за подготвяне. Главната и цел са 2 звезди или 2/3 от възможните за спечелване купи. Винаги започва с пускане на Големите в широк диапазон, за да могат да привлекат огъня към себе си, последват и маговете да направят път за Пекките. В повечето случаи правилното пускане на единиците е жизнено важно за успеха на дадена атака. Избягвайте бази с Сингъл Таргет Инфернота.
  • Гоуиуи (GoWiWi) – Golems, Wizards and Witches – Лека вариация на добре познатия Гоуайп, но вместо Пекки се използват Вещици. Броя на отделните единици в тази атака отново зависи изцяло от играчите и целите които искат да нападат. Главно броя им е както следва: 4 Голема, 5-6 Вещици и останалото Магове. Направата на армията ще ви отнеме доста време тъй като се използват само Дарк Казрми за тежките единици. Не е и евтина, но възнаграждението си го бива. С тази атака можете да нападате бази със Сингъл Таргет Инфернота. Предимството пред нормалния Гоуайп е, че Скелетите са много на брой и са страшно бързи. Така те влизат вътре в базата и “разсейват” Инферното. Докато то не може да смогне на армията от скелети, другите единици нанасят удари над дефенса.
  • ЛаваЛунион (LavaLoonion) – Lava Hounds, Balloons and Minions – Това е най-известната въздушна атака (освен само Дракони), която се използва от играчите на Клаш оф Кланс в по-високите лиги. Състои се често от 3 или 4 Лави, двайсетина Балона и останалото Миниони. Тъй като Лава Хаунда таргетира първо Въздушните Защити и с многото си здраве поема голяма част от огъня докато Балоните се намесят и изчистят другите Дефанзивни Сгради. Минионите се пускат последни за да довършат Хранилищата и Мините. Тази атака е доста трудна и е нужно време да се усвои. След ъпдейта с втората Духалка стана още по-сложна, но майсторите я използват и правят по 2-3 звезди с лекота. Трябва да търсите бази, чиито Въздушни Защити да са далеч една от друга.
  • Хибридна Атака (Hybrid Attack) – Golems, Lava Hounds, Baloons, Wizards – В последно време тази атака стана доста популярна сред играчите на Clash of Clans в България, а и не само. Тя е дву-етапна атака, която изисква много умения и правилно пускане на единиците. Първия етап се състои от наземните единици – Голем, Маг и Героите. Главната цел на този екип е да събори противниковата Кралица, едно Инферно и ако може 2 Въздушни защити. След като това е изпълнено започва втората фаза на атаката – въздушната. Тогава играчите пускат Лавите напред да оберат капаните и веднага след тях балоните. Често не остава място за миниони или други обиращи единици като се разчита на Лава Пъповете да свършат тази работа. Базите, които са подходящи за тази атака са такива където Въздушната Защита е изнесена по към края.
  • ГоХог (GoHog) – Golems and Hog Riders – Това е също много нашумяла в последно време атака за ТХ 9 и ТХ 10. Използва се доста и във войните защото печели лесно звезди. Съставена е от около 20 Хога, 2 Голема малко Магове, Бомбери и Арчери. Целта е с големите да се бутне Кралицата на противника и няколко Splash Демидж Сгради като Уиз Кулите. Също така играчите на Клаш оф Кланс пускат Големите на места където подозират, че има двойна Гигантска Бомба. След като фаза 1 е приключила се пускат и хоговете да разчистят дефенса за маговете. Подходяща е за бази със силни стени огради, но с по-слаба защита.
SHARE

LEAVE A REPLY