Анти-Куин Уолк Бази и тактики

Анти-Куин Уолк Бази и тактики

3049
0
Facebook

Ако сте Таун Хол 9 или нагоре сигурно редовно ви нападат със Куин Уолк. Тази стратегия в Кралица и 3-4 Хилъра зад нея е изключително популярна и ефективна. Когато погледнете в Интернет сигурно ще намерите много бази, които твърдят, че са Анти-Куин Уолк. Трябва да осъзнаете, че същинския Куин Уолк е само една част от цялата атака и колкото и да ни се иска не можем да я предотвратим изцяло. Обаче има начини и тактики да скъсате нервите на противника и да му се провалят атаките. Ще ви покажем няколко неща и бази, които изненадват много атакуващите с Куин Уолк.

Как да се защитим от Куин Уолк (Queen Walk)?

Като цяло Куин Уолка започва в началото на атаката и най-често е комбинирана с Големи, Валкири, Болери и каквото си пожелаете.

Ако погледнем процентово разпределението на единиците – Хилърите заемат около 25% от армията, което автоматично означава, че Кралицата заедно с тях трябва да бутнат поне 25% от базата на противника.

Целта на Куин Уолк-а е да направи фуния за другите единици. Е се пуска на места където Арбалетите и не повече от 2 други сингъл дефенса да я стрелят. За това е добре да структурирате базата си по такъв начин, че да нямате “мъртви” точки. Това може да се постигне с правилно разпределяне на базата и героите.

Не си вдигайте очакванията! Няма да можете да се защитите на 100% ор всички атаки. Това няма как да се случи, защото тази атака зависи от много неща и няма да можете да покриете всички аспекти колкото и да поискате. Просто е невъзможно.

Добрата страна е, че много от играчите са научили тази атака от 1-2 видеа от Ютуб и нямат никакъв опит. Много често грешат с правилното пускане на Кралицата и така се обричат на загуба.

За да сте максимално успешни трябва да направите тези неща:

  1. Да предотвратите Кралицата на противника да влезне в базата.
  2. Да не може да изкара Клан Касъла.
  3. Да унищожи минимален брой сгради – по малко проценти.

Ако успеете да съчетаете тези три точки вече ще сте постигнали успех.

Насочване на защитата.

Една от слабите точки на Куин Уолк-а е здравето на самата кралица. Тя може да бъде подкрепена от Рейдж Спел заедно Хилърите, но това излиза скъпо и непредвидено.

Трябва да насочите дефенса си така, че да покрива голяма част от базата ви. Където и да пусне Кралицата да може да бъде под обстрел от поне 3 дефенса. Така здравето й намалява много бързо и хилърите не могат да смогнат.

Това може да се постигне благодарение на Арбалетите. Също така можете да поставите Арчър кулите и оръдията към външната част на базата. Арбалета не трябва да е в обсега на Куина обаче.

point-defenses-against-queen-walk

Може да подкрепите и някой друг Мортар. Така добавяте и малко изненада към демиджа, защото те стрелят по-рядко. Атакуващият може да се изненада и панира.

Въздушните защити могат да помогнат.

Те са едно от най-добрите неща, които можете да направите във защитата срещу Куин Уолк-а. Могат да унищожат Хилърите за секунди. Подредете ги така, че да са извън обхвата (5 квадрата) на кралицата, но и толкова близо, че да могат да стрелят по Хилърите.

queen-walk-healer-taken-down-by-air-defense

Ето как можете да си визуализирате обсега на стрелба на Кралицата:

range-queen-walkТова е включително оградата. Така въздушната защита е извън обсега, но Хилърите са в обсега й. Тогава атакуващият е в голяма беда. Това е и главната цел на анти-куин-уолк базите.

Накарайте Кралицата да обикаля.

Това е една от най-важните точки за базата ви в момента. Кралицата трябва да обикаля и да поема ударите на дефенса, докато хилърите или тя не паднат. Друга причина да търсите този ефект е, че така тя няма да може да направи фуния за единиците от останалата част от атаката. Отделно да не говорим, че по този начин тя няма да може да се присъедини към главната част от атаката.

За да се предпазите от влизането й в базата, можете да сложите капани и Тесли от външната страна на оградата. Така бомберите може да изгорят и атаката да пропадне. Мортарите и Уиз кулите вършат също много добра работа.

Какво да имам в моя Клан Касъл?

Нека поговорим за това какво е най-подходящо да имате в СС за защита от Куин Уолк? За сега най-добрата комбинация е 1 Бейби Дракон и валкири. Това ще накара противника да използва абилитито на Кралицата си. Клан касъла ви трябва да е в центъра на базата.

Примерна база анти-куин-уолк:

За да сме честни искаме да кажем, че имаме само една база ТХ 11, но се надяваме скоро да тестваме и показваме други. Пишете ни в Фейсбук и пращайте вашите дизайни там.

th11-anti-queen-walk-base-1024x590

SHARE

LEAVE A REPLY