Анти-Валкири Бази и Тактики

Анти-Валкири Бази и Тактики

4280
0
Facebook

Само преди няколко месеца Валкирите бяха една забравена единици, която много от развитите играчи дори не ъпгрейдваха. Това беше така, защото Валкира беше тромава, заемаше много място и не можете да се изправи срещу Инфернотата. Дълго време Суперсел не правеха нищо по-въпроса и я бяха изоставили. Дойде времето обаче, за промяна – само след един ъпдейт Валкирите станаха най-използваната единица в играта Clash of Clans.

Как стана това? Малко след като анонсираха новото ниво на Валкирите (ниво 5), всеки гледаше на това като безполезно. На следващия ден обаче, Суперсел казаха, че Валките ще получат още една промяна, а именно по-бързата атака при пристигане до целта си. Това привлече вниманието на играчите и всички ние зачакахме ъпдейта. Няколко дни след официалното пускане на ъпдейта Валкирите претърпяха и нова промяна… те се оказаха прекалено силни и трябваше да бъдат “окастрени” малко. Все пак това остана една от най-използваните единици до ден днешен.

Те станаха толкова разпространени, че хората започнаха да правят бази специално за защита от Валкири. В тази статия ще ви помогнем да разберете по-добре как работят Валкирите и как да оптимизираме базата си така, че да сме максимално защитени от набезите им. Нека първо разгледаме валкирите като единица.

Как атакуват Валкирите?

Повечето атаки протичат по един и същ начин – прави се фуния, за да може валкирите да влезнат направо в ядрото на базата.

  1. Валкирите влизат между 2-3 долепени сгради и ги събарят с 1-2 удара.
  2. Джъмп Спеловете им помагат да се предвижват много по бързо.
  3. Рейдж Спела ги кара да се движат изключително бързо.

Самите валкири може да не са чак толкова голям проблем, но в комбинацията с гореспоменатите спелове могат да прережат базата ви като горещ нож през масло. Способни са да унищожат ядрото за 2-3 секунди.

Как да се пазим от Валкири?

Вече е очевидно как да се предпазим от Валкирите – не трябва да ги допускаме до ядрото на базите си. Ето две неща, които трябва да направите:

  1. Направете един пръстен около базата си за да могат да се пръснат и да следват него.
  2. Пренаредете ядрото на базата си.

Как да накараме Валкирите да заобикалят ядрото?

Спомняте ли си преди време повечето топ играчи правеха пръстен със сториджите си около ядрото на базите си. Принципа е същият, но трябва малко да се адаптира по логиката на Валкирите.

Валките винаги се опитват да стигнат между две сгради, за да могат да правят демидж и на двете едновременно. Докато имате такива навсякъде, те няма да влезнат по навътре в базата ви. Сторидж и мина долепени работят перфектно заедно.

anti-valkyrie-funnel-ring

Важно е да не поставяте много дефанзивни сгради там, защото те ще ви трябват да стреля по валкирите, докато те са заети. Хубавата страна от дефанзивна гледна точна е, че понякога валкирите се отправят във съвсем друга посока и така атака се проваля изцяло.

Как да направим Ядрото си?

Най-интересната част от атаката с Валкири е как те успяват да унищожат ядрото на макснати играчи с Рейдж Спел само за няколко секунди. Това е слабост, която не искаме да им предлагаме. Ядро с допиращи се сгради е нещото, което трябва да избегнем на 100%.

Трябва да разчупим центъра на няколко сектора, в които сградите да са далече една от друга. Сравнете двете ядра в следващата снимка и ще разберете какво имам предвид.

anti-valkyrie-base-core-compartments

Помнете, че всяка сграда, на която се фокусират дава време на защитата ви да стреля по-тях.

Ъпгрейднете си Пружините (Spring Traps)!

Знаете, че след един от ъпдейтите можете да ъпвате и пружините си. Задължително е да ги направите на ниво 2, за да могат да изстрелват по 2 валкира всеки.

Какви войници да имам в Клан Касъла?

Най-добрата комбинация в момента за защита от валкири е 1 Бейби Дракон и Валкири или Магове. Друга интересна комбинация е Голем и Балон. Голема експлодира при умирането си и може да отнесе половината здраве на Валкирите. Ако и балона пусне бомбата тогава, валките може да са история.

Ето малко предложения на Анти-Валкири Бази от ТХ 9 до ТХ 11:

 

SHARE

LEAVE A REPLY